Annonse
Hjem Elbiler Kult, bare kult

Kult, bare kult

Kulere enn dette blir det ikke. Volkswagen har gitt denne ikoniske Type 2 et elektrisk drivverk vi kjenner fra e-Golf.

Type 1 er kanskje dronningen, men Type 2 er hakket kulere. Vi snakker selvsagt om de første Volkswagen-modellen, hvor Type 1 er den som populært blir kalt Bobla og Type 2 er bilen som kunne være minibuss, varebil eller til og med en campingbil.

Dette er den mest sjarmerende minibussen verden har sett, og er selve hippibussen med «flower power» kjent fra den elleville musikkfestivalen Woodstock.

Det handler altså om fred og kjærlighet, og det blir enda mer bokstavelig med det siste stuntet til Volkswagen of America.

For de klarer ikke helt å gi slipp på bilen, og har nå bedt selskapet EV West om hjelp til å bygge et eksemplar om til en elbil.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vi funderte på hvilken av de gamle bilene som er den mest perfekte til å få et e-Golf-drivverk, sier Mathew Renna hos Volkswagen USA.

‒ Det er stort å se at sjelen til en slik bil leve videre i den elektriske alderen.

Vi kunne ikke vært mer enig:

EV West har tatt drivlinjen fra en e-Golf 2017-modell, og denne byr på et batteri på 35,8 kWh. Dette gir e-Bus som den er kalt en rekkevidde på rundt 200 kilometer, så den går nok ikke helt til Woodstock uten et fyllstopp eller to.

Men den er sterkere enn den originale.

For i motorrommet var det originalt en luftavkjølt med 60 hestekrefter, og denne er erstattet av en elmotor på 134 hk med kun ett gir forover.

Gjengen måtte bygge seg et rom under forsetene til batteripakken, men resten av minibussen er ganske så original.

Ja, selv klistermerkene på bakruta og en dansende lykkefigur på dashbordet til bilen fra 1972 er intakt, og de har til og med bygd om instrumentene slik at dette ser helt originalt ut selv om det og viser elbil-aktige ting.

Nå sier ikke Volkswagen noe om at de skal bygge om en drøss av slike, men de viser om ikke annet at det er mulig å bygge en slik bil om til en elbil.

Det kan kanskje være interessant for norske veteranbil-byggere også?

Vi heier iallfall på ethvert slikt prosjekt, for se på denne da:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,772FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker