Annonse
Hjem Elbiler Hyundai og Apple vurderer å lage elbiler sammen

Hyundai og Apple vurderer å lage elbiler sammen

Ryktene om at Hyundai og Apple diskuterer planer om elbiler sendte aksjen rett til værs.

Det har lenge vært kjent at iPhone-produsent Apple også er interessert i biler, og opprettet allerede tilbake i 2014 et prosjekt kalt Titan som skulle utvikle selvkjørende teknologi til bilmarkedet.

Akkurat dette prosjektet ble lagt ned etter et par år, men Apple fortsatte jobben med å utvikle en ny plattform som skulle hjelpe bilene til å bli selvkjørende.

Men ikke overraskende har ambisjonene vokst, og for noen uker siden kom det nye rapporter om at Apple jobber videre med selvkjørende teknologi ‒ og at de nå vurderer å lage egne elbiler også. De har altså lyst til å utfordre et bilmerke som Tesla.

Hvem som skal sette sammen eventuelle Apple-biler er mer uklart, men en produsent som nå utmerker seg er Hyundai.

Saken fortsetter under Annonsen

En sørkoreanske TV-kanal meldte nemlig fredag morgen at Apple og Hyundai nå er i samtaler om å utvikle selvkjørende biler innen 2027, og utvikle batterier på amerikanske fabrikker enten drevet av Hyundai eller Kia. Kanalen oppga ingen kilder.

Nyhetsbyrået Reuters fikk en uttalelse fra Hyundai hvor de bekreftet at de er samtaler med Apple, men at ingenting foreløpig er avgjort.

Senere fredag gikk Hyundai tilbake på dette, og nøyde seg kun med å si at de hadde vært kontaktet av potensielle nye partnere for å utvikle selvkjørende elbiler. De fjernet altså referansen til Apple.

Hyundai vil helt sikkert være forsiktig med å avsløre altfor mange detaljer rundt nye produkter utviklet sammen med Apple, for mobilprodusenten er nærmest beryktet for sitt hemmelighold rundt nye produkter de utvikler. En løsmunnet partner er med andre ord alt annet enn optimalt.

Nå er ikke Hyundai helt ukjente med arbeidsmetodene til Apple, for de har lenge jobbet med mobilprodusenten rundt Apple CarPlay ‒ en løsning som lar iPhone koble seg til infotainment-systemet. Dette er noe de fleste moderne biler nå kommer med.

Begge de to selskapene vil kunne høste frukter av et eventuelt partnerskap.

Hyundai og Kia har som kjent en spenstig satsing rundt elbiler, og har like godt opprettet et nytt merke som kun skal komme med elbiler ‒ Ioniq. Det nye merket vil allerede i år debutere med SUV-modellen kalt Ioniq 5.

Hyundai trenger også å snu trenden fra koronaåret 2020, hvor det globale salget har falt med mer enn 15 prosent.

Apple utvikler teknologi basert på kunstig intelligens som også kan benyttes av selvkjørende biler, og har gjennom sine datamaskiner, nettbrett og mobiltelefoner også opparbeidet seg mye erfaring rundt batterier.

Den amerikanske tek-kjempen bekreftet altså i desember at de har som mål å komme med en selvkjørende elbil, muligens innen seks-sju år. Dette kan altså bli et nytt stjerneprodukt som følger store milepæler som Mac, iPad og iPhone, og det kan altså skje sammen med Hyundai.

Det tror iallfall børshaiene, som sendte Hyundai-aksjen opp med rundt 25 prosent rett etter nyheten ble kjent.

Og Apple? De har ikke sagt et eneste ord om dette.

Så hvordan kan en elbil fra Hyundai/Apple se ut? Kanskje noe lignende som konseptet Hyundai Prophecy vist fram i fjor. For her snakker vi virkelig om en visjonær elbil som gjerne kunne hatt et eple på panseret:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,920FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker