Annonse
HjemNyheterHyundai: Dette er ikke en pickup

Hyundai: Dette er ikke en pickup

Sørkoreanerne skal nå inn i det amerikanske pickupmarkedet med en bil som ikke er en pickup. Vel, det hevder de iallfall selv i en teaservideo.

I jakten på å bli et av virkelig førende merkene her i verden satser Hyundai stort sett på alt som er mulig. De har «vanlige» biler, hybrider, elbiler, sportsbiler, SUV-modeller, flerbruksbiler, hydrogendrevne biler og lastebiler, små lastebiler og er også godt etablert i motorsporten.

Ja, de er til og med på plass i det mer luksuriøse markedet med Genesis, eid av Hyundai Motor Group.

Så hva mangler i denne ligningen?

Jo, selvsagt en pickup, denne store favoritten i USA og som har blitt stadig mer populær i resten av verden. Men Hyundai har selvsagt ikke glemt dette segmentet.

Saken fortsetter under Annonsen

For denne boksen krysses nemlig ut 15. april, for da er det verdenspremiere på Santa Cruz. En pickup som visstnok ikke er en pickup.

Det er Hyundais California-baserte team som har designet denne, og de hevder like godt at den ikke hører hjemme i noen nåværende segmenter. Altså verken en SUV eller pickup, men brøyter vei for en helt ny eventyr-kategori for de eventyrlystne urbane førerne som trenger en fleksibel bil.

Dette er ikke et nytt prosjekt, for allerede tilbake i 2015 viste Hyundai et konsept av Santa Cruz under bilutstillingen i Detroit. Hyundai har dog ikke offentliggjort mye rundt den kommende modellen, noe de altså vil i neste uke.

Vi nordmenn kjenner igjen deler av modellnavnet til den kommende pickupen, for den relativt store ladbare SUV-modellen Santa Fe er på plass her i gamlelandet. Og Santa Cruz er en nær slektning av denne basert på denne samme plattformen.

Den store og åpenbare forskjellen på de to halvsøstrene er selvsagt bakre halvdel, for Santa Cruz har altså et lite lasteplan bakerst.

Så denne tar steget inn i det store pickupmarkedet, selv om Hyundai hevder at den ikke gjør det. De mener den kun er «en Santa Cruz».

Hyundai nøyer seg altså ikke lenger bare med å være på plass på alle områder, de vil gjerne lage sine egne kategorier også.

Her er pickupen som ikke er en pickup, men som åpenbart er det.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse