- Annonse -
HjemNyheterHer er stasjonsvognen av BMW M3

Her er stasjonsvognen av BMW M3

BMW M3-familien er komplett med utgaven kalt M3 Touring.

Da BMW kom med M1 tilbake i 1978 tenkte de ikke på en familievennlig utgave. Det var en ren sportsbil som skulle vise hva de var i stand til å lage, men tyskerne hadde en større plan.

- Annonse -

Den ble verden kjent med allerede året etter, for da kunne de vise fram en langt vanligere BMW M535i. Det var starten på M-modellene som vi kjenner i dag.

I 1986 kunne BMW presentere en modell som tok verden med storm, nemlig den oppsiktsvekkende BMW M3. Den er inne i sjette generasjon som kom i 2020, og nå blir familien endelig komplett.

‒ For mer enn 20 år siden jobbet BMW M-ingeniørene på bakrommet med et konsept for en BMW M3 Touring, basert på tredje generasjon BMW M3 Sedan. Denne prototypen ble faktisk holdt hemmelig helt fram til 2016, forklarer Marius Tegneby, kommunikasjonsdirektør i BMW Group Norge.

‒ Da begynte ryktene å svirre om at noe nytt var på gang. I år blir BMW M3/M4-familien komplett, når sedanen, coupéen og cabrioleten får selskap av rosinen i bratwursten ‒ stasjonsvognen BMW M3 Touring.

- Annonse -

Selv om BMW nå kombinerer de sportslige egenskapene til BMW M3 Sedan med de praktiske egenskapene som en stasjonsvogn jo har, understreker de at det ikke går utover kjøreegenskapene. Touring-utgaven skal fortsatt sette kjøreglede i høysete.

For å sikre de praktiske egenskapene er M3 Touring en større bil, og er 85 mm lengre og 76 mm bredere enn sedanen. Den er også utstyrt med 19-tommers hjul foran og 20-tommere bak.

BMW forklarer at uavhengig av bilens eksteriørfarge er taket i sort høyglans som standard, og om ønskelig kan bilen leveres med taket lakkert i eksteriørfargen.

Sort høyglans går igjen i grillen, rundt vinduene og andre steder på karosseriet, og BMW har også klar en eksteriørpakke som byr på en rekke karbonelementer for de som ønsker det.

- Annonse -

I likhet med M3/M4 Competition er også M3 Touring utstyrt med en 3-liters rekkesekser som yter 510 hestekrefter og 650 Nm dreiemoment. Denne er kombinert med en 8-trinns M Steptronic-automatkasse som har tre girskifteprogrammer, og bilen er også utstyrt med M xDrive firehjulsdrift.

Pakken gjør at bilen gjør 0-100 km/t på 3,6 sekunder, og 0-200 km/t går unna på 12,9 sekunder. Så dette er bilen for familier som alltid har dårlig tid. Toppfarten er for øvrig begrenset til 250 km/t.

Og ja, også M3 Touring byr på en innstilling som flytter enda flere krefter til bakhjulene, slik at man får den arketypiske BMW M-følelsen med bakhjulsdrift.

Stasjonsvognen er frekk nok til også å by på en nyhet i M-familien, for den kan også leveres med BMW Curved Display ‒ blant annet kjent fra BMW iX og i4. I M3 Touring viser det all relevant kjøreinformasjon med ny grafikk og i særegen M-stil. Det er også egne «widgets» med informasjon om bilens oppsett og annet som kan vises på kontrolldisplayets startskjerm.

At stasjonsvognen er laget for kjøreglede viser også Setup-knappen, som åpner for å stille inn motor, chassis, styring, bremsesystem og M xDrive firehjulsdriften. Det er også mulig å hente fram egne definerte oppsett som er lagret via M-knappene på rattet.

Som standard kommer Touring-utgaven med M Sportsseter i skinn, men det er også mulig å få den levert med M Carbon bøtteseter. Ifølge BMW tilbyr disse sjåføren og passasjeren foran en helt spesiell blanding av motorsportfølelse, lettvektsdesign og langdistansekomfort.

Bak er det selvsagt mulig å legge ned setene i et 40:20:40-format, og dermed er det mulig å øke bagasjerommet fra 500 liter til maksimalt 1.510 liter.

BMW skal vise fram det nyeste medlemmet i M3-familien under Goodwood-festivalen i England, så M3 Touring er ikke altfor langt unna.

‒ Norske forhandlere vil åpne for bestilling i september, mens produksjon vil starte i november, sier Tegneby.

‒ Prisen er ikke klar, men det kan forventes at differansen fra BMW M3 Sedan (Competition M xDrive) blir på samme nivå som mellom andre sedan og stasjonsvognmodeller i 3-serien.

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Fire eksperter har plukket ut de seks beste kjøreveiene. En norsk berømt og svært så fotogen strekning er blant de utvalgte. (Fotos: Mazda)

Kåret til en av verdens beste kjøre-strekninger

Ja, du kjenner igjen bildet, gjør du ikke? Eksperter har kåret berømt norsk strekning til en av de aller...
Lading skremmer mange fra å ta kjøreturen nedover kontinentet. (Foto: NAF)

På Europa-tur med elbilen? Har er tipsene

NAF sier at det er fult mulig å ha en god elbilferie i Europa. Nylig gjennomførte YouGov på oppdrag for...
Ford viser nå en ellevill varebil som selv formel 1-bilene skal slite med å henge på opp til 100 km/t. (Fotos: Ford)

Ford med en helt vanvittig el-varebil

Hørt om den elektriske varebilen som akselererer like fort som en formel 1-bil? Ikke det, nei. Gigantiske Ford satser hardt...
Mercedes Vision EQXX har gitt oss en smakebit på framtidens rekkevidder for elbiler. (Fotos: Mercedes)

Mercedes’ elbil klarte 1.202 km rekkevidde

Med et forbruk på pene 8,3 kWh rullet og rullet Mercedes Vision EQXX, før den til slutt stoppet etter...
Ludvig er ekstra bekymret for all søppelet han finner langs veikanten. (Foto: Hold Norge Rent)

Ikke kast søppel ut av bilvinduet. Hilsen Ludvig

Med flykaos og korona blir det også bilferie på mange i år, og Ludvig er litt bekymret. Han frykter...
Dette er en ny sjef i Continental-familien. (Fotos: Bentley)

Bentley viser fram ny sjef

Continental GT Mulliner W12 kombinerer luksus og ytelser på et helt nytt nivå. Fordelen med et luksusmerke som Bentley er...
En prototype av Polestar 5 er på plass under Goodwood-festivalen, og der skal de kjøre to ganger opp den berømte bakken. (Fotos: Polestar)

Polestar 5 sikter mot 884 hk

Svenskene har ikke tenkt å leke når de utvikler sin første helelektriske GT-modell. Polestar-merket springer rett ut fra motorsporten. Det...
Peugeot knaller til med en helt ny 408 med ganske lekre linjer. (Fotos: Peugeot)

Peugeot lokker med en coupé

Splitter nye Peugeot 408 skiller seg helt klart ut fra resten av familien. Peugeot selv kaller den nye 408 for...
Toyota oppgraderer Rav4 for modellåret 2023. (Fotos: Toyota)

Toyota oppgraderer bestselgeren

Rav4 får blant annet et nytt multimedia-system og flere førerassistenter. Det aller meste handler om elbiler når det kommer til...
Et barnesete med kollisjonspute har imponert i tre tyske tester denne våren. (Fotos: Cybex)

Barnesete med airbag imponerte

Ja, det finnes barnesete med integrert airbag. Og det er åpenbart effektivt. Det testes selvsagt barneseter stadig vekk, og i...
BMW M fyller på med en M3 Touring. (Fotos: BMW)

Her er stasjonsvognen av BMW M3

BMW M3-familien er komplett med utgaven kalt M3 Touring. Da BMW kom med M1 tilbake i 1978 tenkte de ikke...
Dette er tegningene av en ny elbil fra Volkswagen, ID. Aero. (Fotos: VW)

Volkswagen pirrer med svær el-sedan

Store ID. Aero skal først øremerkes et land hvor befolkningen ikke er så veldig lange. Tilbake i 2018 var Volkswagen...
Prodrive hyller nå en spesialutgave av Subaru Impreza som kom i 1997. (Fotos: Prodrive)

Klassiske Subaru Impreza har gjenoppstått

Jadda ‒ Prodrive kliner til med en ny utgave av den berømte gatebilen som fulgte i kjølevannet av WRC-suksessen...
Et lite steg for Defender, med kanskje et svært for transportsektoren? Nå kommer byggesettet som enkelt gjør klassiske Land Rover Defender om til en elbil. (Fotos: Electrogenic)

Lanserer elbil-byggesett for klassiske Land Rover

Nå kan du, eller kanskje aller helst en litt mer faglært bilmekaniker, bygge om den klassiske Land Rover Defender...
Hyundai Ioniq 6 blir en ganske oppsiktsvekkende bil, iallfall om vi skal dømme etter denne skissen. (Fotos: Hyundai)

Hyundai Ioniq 6 blir en oppsiktsvekkende elbil

Ja, Hyundai har tenkt å videreføre de fantastiske linjene til konseptet Prophecy til den serieproduserte Ioniq 6. Det var mange...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her