Annonse
HjemNyheterHar gjort verdens raskeste SUV enda raskere

Har gjort verdens raskeste SUV enda raskere

Audi har verdens raskeste serieproduserte SUV i RS Q8, men denne møter nå sin overmann i en ABT-versjon.

Den uoffisielle og aksepterte måten for å kåre verdens raskeste serieproduserte bilmodeller er å kjøre disse rundt verdens råeste racerbanen, den 20,8 kilometer lange Nordschleife i Tyskland.

Audi har sendt sin råtass av en SUV rundt denne, og RS Q8 slo den tidligere rekorden for SUV-modeller satt av en Mercedes AMG GLC 63 med over 12 sekunder.

I den råe Audi-modellen byr den 4-liters V8 TFSI-motoren på 600 hk og et dreiemoment på 800 Nm mellom 2.200 og 4.500 omdreininger, noe som gir resultater i akselerasjonen.

Saken fortsetter under Annonsen

RS Q8 klarer sprinten på 3,8 sekunder, og 0-200 km/t på kvikke 13,7 sekunder. Audi har fornuftig nok begrenset toppfarten for den store SUV-modellen til 250 km/t, men det er også mulig å låse denne opp med en egen pakke. Toppfarten blir da solide 305 km/t.

Alt dette høres ellevilt ut, men nå finnes det faktisk en enda sterkere RS Q8.

Ja, det er igjen tuningselskapet ABT som har kastet seg over en Audi-modell, og gitt denne en ny kontrollenhet som hever lista enda et hakk.

Møt ABT RS Q8:

ABT-versjonen byr på hele 700 hk og 880 Nm, tall selv de mest potente sportsbilene sliter med å matche.

En av grunnen til at en RS Q8 fungerer så bra er at den også kommer med styring på bakhjulene, men ABT-versjonen bør sitte enda bedre rundt svingene.

Den byr nemlig på noe kalt ABT Level Control som gjør at SUV-modellen kan senkes i tre nivåer − ABT Comfort Level, ABT Dynamic Level og ABT Loading Level.

Det første nivået senker bilen med 25 mm, det andre med 15 mm – og så har vi det tredje nivået ABT like godt har kalt «kaffe-modusen».

Denne senker bilen med hele 65 mm i forhold til den originale komfort-modusen, og dermed bør den høyreiste SUV-modellen se mer ut som en ekte sportslig coupé enn en SUV.

For å gjøre inntrykket komplett utvikler ABT også på nye deler som skal gjøre utseende enda sportsligere, og selvsagt nye felger.

Resultatet rundt Nordschleife vet vi ikke, men hvordan ABT RS Q8 ser ut vet vi.

Bare sjekk selv i denne bildeserien:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse