Annonse
Hjem Nyheter Gratulerer og god bedring, «Schumi»

Gratulerer og god bedring, «Schumi»

Michael Schumacher runder 50 år 3. januar, og hele motorsportverden sender han gratulasjoner og ønsker han god bedring.

Offentligheten vet ikke hvordan det står til med Michael Schumacher. Norges-vennen fikk livet snudd på hodet 29. desember 2013. Han og den da 14 år gamle sønnen Mick sto alpint i de franske alpene, og da Michael frikjørte mellom to bakker falt han og slo hodet i en stein. Hjelmen reddet mest sannsynlig livet hans, men han pådro seg svært alvorlige skader i ulykken.

I ettertid har det kun kommet noen få detaljer om hvordan det faktisk står til med den tidligere verdensmesteren, men i 2016 bekreftet en advokat til familien at han ikke kan gå. Det er uklart om han kan snakke eller hvor mye han husker.

Kona Corinna vil altså ikke dele helsetilstanden med resten av verden, men dagen før han rundet 50 år kom hun med en sjelden uttalelse.

«Du kan være sikkert på at han er i de beste hender, og vi gjør alt som er menneskelig mulig for å hjelpe han. Vær så snill å husk at om vi følger Michaels ønsker og holder en så sensitiv ting som helsa, som vi alltid har gjort, privat. På samme tid ønsker vi å takke deg så mye for ditt vennskap, og ønsker deg en frisk og godt år 2019», heter det i en uttalelse postet på Facebook.

Saken fortsetter under Annonsen

Michael Schumacher. (Foto: Mercedes)
Michael Schumacher. (Foto: Mercedes)

Michael Schumacher liv startet 3. januar 1969, da en liten gutt med bensin i årene så dagens lys i den lille tyske byen Hürth.

Han vokste også opp til å bli verdens mest dominerende formel 1-fører gjennom tidende, og er den mestvinnende med hele 91 formel 1-seire ‒ 18 flere enn dagens verdensmester Lewis Hamilton. Han er verdensmester 7 ganger, har 68 pole position, 77 raskeste runder, 15 sesonger på rad med minst én seier og klarte å komme seg på pallen i samtlige løp i 2002.

Han er kanskje den aller største legenden innen den ypperste motorsport-grenen.

‒ Michael har hatt en enorm innvirkning på formel 1, sier Toto Wolff, sjef for Mercedes’ formel 1-lag.

‒ Ikke bare satt han en utrolig rekord ‒ en som ennå ikke kan bli slått ‒ men han formet og endret sporten for alltid. Som fører tok Michael formel 1 til et helt nytt nivå med sin oppmerksomhet rundt detaljer og hans tekniske kunnskaper. Han gjorde alt med stor besluttsomhet, fra de tekniske tilbakemeldingene til den fysiske treningen, og han var alltid på utkikk etter nye måter å forbedre sin kjøring.

«Schumi» avsluttet sin formel 1-karriere med å kjøre for Mercedes i 2010, 2011 og 2012, uten at det ble noe suksess.

Legenden ble støpt hos Ferrari, laget han gikk til i sin 5. formel 1-sesong i 1996. Da hadde han allerede blitt verdensmester to ganger med Benetton, i 1994 og 1995.

Michael Schumacher var ustopppelig under første halvdel av 2000-tallet. (Foto: Ferrari)
Michael Schumacher var ustopppelig under første halvdel av 2000-tallet. (Foto: Ferrari)

Hos Ferrari brukte han fire sesonger til å forme bilen og laget, og fra 2000 til 2004 var han helt ustoppelig.

Han tok 5 VM-titler på rad, og det toppet seg i 2004 da han vant 13 av 18 løp. En av bilene han kjørte i 2005-sesong hvor han endte på 3. plass total eies for øvrig av den norske investoren Arne Fredly.

Schumacher huskes altså først og fremst for tiden i Ferrari, og formel 1-laget til den steilende hesten sender da også sine varmeste tanker til mesteren:

Toto Wolff er altså sjefen for det siste laget som dagens jubilant kjørte for i formel 1, og minnes godt det første møtet.

‒ Jeg husker da jeg først møtte Michael tilbake i 2012 ‒ det var på et fly fra Zürich til Singapore, forteller Wolff.

‒ Han satt ved siden av meg og spurte om jeg var klar for en runde med backgammon. Jeg mener at jeg er en anstendig backgammon-spiller, men han knuste meg totalt i de to første rundene fordi jeg var så «star-struck». Når jeg kom over det, klarte jeg å spille bedre, og vi endte med å spille og snakke gjennom hele flyturen. Vi hadde en veldig god og ærlig samtale, og da vi landet, følte jeg at jeg hadde kjent ham langt lenger enn det jeg egentlig gjorde.

Schumacher hadde på den tiden kun en håndfull løp igjen å kjøre for Mercedes, og han klarte aldri å vinne et formel 1-løp med en Mercedes. Men siden den gang Mercedes og Lewis Hamilton herjet på formel 1-banene, og har siden 2014 vunnet samtlige førertitler og lagtitler.

‒ Michael la ned noen av grunnfundamentene for den suksessen vi har hatt de siste fem årene, sier Wolff.

‒ Det finnes ingen annen fører som han, og hans store erfaring bidro enormt til utviklingen av teamet vårt. Han spilte en avgjørende rolle da vi ble med på F1, og var en av de menneskene som la grunnlaget for vår framtidige suksess.

‒ Vi er svært takknemlige for alt han gjorde for oss. I dag løfter vi alle våre hatter for deg ‒ gratulerer med dagen, Michael!

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

1,636FansLik
54FølgereFølg
76FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker