Annonse
HjemNyheterG-klasse nærmere sine røtter

G-klasse nærmere sine røtter

Professional Line skal sende Mercedes G-klasse nærmere sin opprinnelse, nemlig terrenget.

Flere av de berømte terrengbilene har faktisk startet sitt liv i militær tjeneste. Willys Jeep, Toyota Land Cruiser og selveste Hummer er tre eksempler på dette, og det er faktisk også Mercedes’ berømte G-klasse.

En stor aksjeeier i Mercedes, sjahen av Iran, ville nemlig ruste opp militæret med terrengkjøretøy. Så han la like godt inn en diger bestilling av terrengbiler, og tyskerne kastet seg kjapt rundt.

Men slike biler hadde ikke Mercedes noen erfaringer med, så de kontaktet Steyr i Østerrike. Sammen utviklet de bilen som skulle bli kjent som Geländewagen ‒ terrengvognen.

Under utviklingen var Mercedes svært så opptatt av at dette skulle bli en skikkelig terrengkonge, så i tillegg til tester i alpene i Østerrike og på tyskernes egne krevende testbaner sendte de bilen både til Sahara og polarsirkelen.

Saken fortsetter under Annonsen

De var faktisk så nøye at det tok sju år med utvikling før de var fornøyde, og den første sivile versjonen kom i 1979.

Siden har Mercedes satset hardt på G-klasse, og kommet med en masse oppdateringer og spesialversjoner. Og nå har de klar en ny versjon som tar den nærmere sin opprinnelse, Professional Line.

‒ Den nye utstyrslinjen bringer G-klasse enda nærmere sine terrengrøtter, og med en økning i individualiseringsmuligheter vil kundene kunne tilpasse sin Geländewagen enda mer unik enn før, sier konserndirektør Kjetil Myhre i Mercedes-Benz Norge hos Bertel O. Steen.

Den nye versjonen har fått flere elementer fra G manufaktur-serien som skal gi den en litt røffere design, og mest iøynefallende er den utvendige fargen ‒ G manufaktur copper orange magno.

Den kommer også med gitter foran hovedlyktene, skvettlapper og 18-tommers felger med grovere dekk.

Som kontrast har taket, støtfangere og hjulbuer fått fargen G manufaktur night black magno, mens andre elementer inkluderer ting som en spesiell reservehjulsholder på bakdøren og takstativet hvor det er mulig å sette opp et telt.

I tillegg er også hjulene, speilhusene og Mercedes-stjernen i svart som en del av den valgfrie nattpakken.

Det er også mulig å velge en rekke pakker både for utsiden og innsiden, så legg av en del minutter om du skal konfigurere en helt ny G-klasse Professional Line.

Akkurat det kan du ikke helt ennå, men forventet salgsstart for bilen som tar G-klasse tilbake til røttene er satt til 1. kvartal neste år.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse