Annonse
HjemElbilerFørste elbil besto tøffe politibil-tester i USA

Første elbil besto tøffe politibil-tester i USA

Ford Mustang Mach-E har kom seg helskinnet gjennom politibil-tester i USA, som den aller første elbilen noensinne.

Tidligere denne måned kom nyheten om at flere politidistrikt i Storbritannia vurderer Mustang Mach-E som en politibil, og skal nå evaluere en spesialpreppet versjon fra Fords partner Safeguard SVP.

Og at vi nå er inne i en ny elektrisk æra viser en annen evaluering i USA, også den med en Mach-E.

For også på kontinentet kjent for sine svære bilflak, bråkete muskelbiler og V8-motorer, skal bilutslippene nå ned. Og det vil etter hvert også gjelde blålysetatene, og nå har den aller første elbilen bestått tøffe tester.

Det er Michigan State Police som har evaluert potensielle nye politibiler for 2022, og der ventet til dels tøffe tester for en noe ombygd Ford Mustang Mach-E.

Saken fortsetter under Annonsen

Etaten i Michigan testet selvsagt de vanlige tingene som akselerasjon, bremsing og toppfart, men også hvordan bilen fungerer i biljakt. Der spiller som kjent kjøreegenskaper og manøvrering også inn.

Michigan State Police er en av to politistyrker i USA som hvert år tester nye bilmodeller som vurderes som politibiler, og deler deretter resultatene med andre nødetater.

– Når Mustang Mach-E nå har bestått den svært tøffe testingen som Michigan State Police-evalueringen innebærer, viser det med all tydelighet at Ford kan produsere helelektriske biler som både er tøffe, kapable og pålitelige selv i de mest krevende situasjonene, sier Ted Cannis, CEO i Ford Pro, som har utviklet politibilpiloten.

‒ Vi forstår våre firmakunder, og er fokusert på å gi dem elektriske alternativer som dekker deres behov.

Elbilen gikk gjennom testene for en drøy uke siden, og Michigan State Police skal offentliggjøre resultatene senere i år. Så får vi se om noen faktisk går for elbilen, for eksempel politiet i California med sine strenge utslippsregler.

Ford Pro er en nyopprettet selvstendig avdeling innad i Ford som retter seg mot de mange kommersielle kundene både i Nord-Amerika og Europa, og disse skal altså sørge for enda mer spesial-preppet biler og andre tjenester for kundene.

Denne er opprettet etter at Ford har vridd satstingen over til elbiler, og vil inkludere kjøretøy som Mustang Mach-E, E-Transit og den kommende elektriske pickupen F-150 Lightning.

Resultatet er altså en blå politibil med Police godt synlig på dørene, og slik ser den ut:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse