Annonse
Hjem Elbiler Flere hybrider enn elbiler

Flere hybrider enn elbiler

Det ble registrert 151 flere hybrider sammenlignet med elbiler i oktober, og Tesla Model 3 fortsetter sin yo-yo-trend.

Norge er noen år foran resten av Europa når det kommer til elbilandelen. Til tross for at det kun er et fåtall produsenter som faktisk har slike biler, har norske særfordeler trumfet alt. Pengene rår fortsatt.

Men i takt med at EU strammer skruen rundt utslippene ytterligere dukker det sakte men sikkert opp nye elbilmodeller også, men det store slippet skjer ikke før til neste år.

Da slipper Volkswagen sin elektriske folkebil-modell, ID. 3, og en rekke andre av de store produsenter følger på med sine nye modeller.

Så elbilsalget lar fortsatt vente på seg ute i Europa, men altså ikke i Norge.

Saken fortsetter under Annonsen

Her har elbilene i enkelte måneder hatt over halvparten av de totale nybilregistreringene, spesielt de månedene som har vært knyttet opp til kvartfremleggelsen til Tesla.

For å kunne legge fram best mulig resultat har nemlig den amerikanske produsenten skuflet ut Model 3 i mars, juni og september, og totalt er det registrert 10.669 slike modeller under de tre månedene.

Neste kvartalsrapport er ikke før i januar, så vi kan dermed ikke forvente oss høye tall fra Tesla før i desember.

Dette ser vi helt klart på tallene fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) for oktober, som viser at elbillokomotivet Model 3 kun er den 18. mest registrerte modellen. Merkelig med tanke på at den helt sikkert kommer til å bli Norges mest solgte bil i 2019.

Model 3 har altså på en måte dopet de norske elbiltallene så langt i år, og når den svikter faller også den prosentvise andelen for de helelektriske bilene.

Det ble det registrert 3.742 elbiler i oktober, noe som ga de en markedsandel på 35,7 prosent.

Det er faktisk 151 færre registreringer enn hybridbilene, som hadde en andel på 37,2 prosent.

15,8 prosent av alle bilene kom med dieselmotor, mens bensinbilene sto for 11,4 prosent av nybilregistreringene.

Totalt gikk antall registeringer ned både for nybiler, bruktbiler og importbiler i oktober sammenlignet med samme måned i fjor, og det ble registrert 10.479 biler sist måned. Det er 1.176 færre enn oktober i fjor, og en nedgang på -10,1 prosent.

Model 3 sprakk altså helt med kun 121 biler, og det var heller ikke den gamle storselgeren Volkswagen Golf som var den aller mest populære i forrige måned.

Audis første rene elbilmodell e-tron tok nemlig den tittelen med 873 biler, etterfulgt av Golfen med 748 og hybriden Mitsubishi Outlander på tredjeplass med 614 biler.

Teslas rimeligste modell regjerer uansett helt alene på toppen i 2019 med 13.980 eksemplarer, fulgt av Golf med 8.660 og Nissan Leaf med 5.285.

Tesla topper også blant merkene, men må slå om takten om de ikke skal bli passert av Volkswagen. Elbilmerket står med 16.857 biler, mens tyskerne har bokført 16.361 biler og følger rett bak.

Toyota er en klar treer med 12.967, mens det er en slags kamp mellom BMW (8.373) og Volvo (7.884) om å bli det fjerde mest populære merket i Norge i 2019.

Les også:

3 KOMMENTARER

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,818FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker