Simply the best, ville kanskje Tina Turner sagt om Ferrari Roma Spider. Og det mener iallfall Red Dot. (Fotos: Ferrari)

Ferrari Roma Spider med stor designpris

Vi benytter selvsagt enhver anledning til å vise fram Ferrari Roma Spider, og spesielt når den hanker inn en stor designpris. Se bilder av den vakre toppløse modellen.


Ferrari viste fram Spider-utgaven av Roma for et drøyt år siden, og i løpet av den tiden som har gått har den helt klart lagt sine spor. Deriblant hos Sunday Times, som like godt kåret den til årets drømmebil i fjor.

Nå har den innkassert en kanskje enda større pris, nemlig den høythengende «best of the best» som Red Dot deler ut. Dette er altså det beste av de beste designene som Red Dot kårer hvert år, så vi er på aller høyeste hylle her.

Og det er kanskje ikke så rart at Roma Spider befinner seg akkurat der.

For dette er altså en toppløs modell som skal hylle Ferraris design på 1950- og 60-tallet, den evige stad og kanskje spesielt 365 GTS4 som var den siste bilen med midtmontert motor kombinert med et mykt tak.

Bilen er selvsagt en toppløs tvilling av Ferrari Roma, og har en uttrekkbar myk topp som kan trekkes inn på 13,5 sekunder opp til 60 km/t.

Den byr også på en nytt og smart vindavvisersystem slik at hatten ikke forsvinner i løse lufta, og selvsagt noe ganske så spektakulært i motorrommet.

Der er det nemlig en V8 med doble turboer som byr på 620 hestekrefter, og denne er koblet til en lynrask 8-trinns DCT-girkasse.

0-100 km/t fyker unna på 3,4 sekunder, mens Roma Spider bruker 9,7 sekunder på å nå 200 km/t. Stort raskere enn dette kommer du deg ikke til stranden.

Designet har heller ikke noen minuser, noe den nye designprisen vider.

Tyske Red Dot Awards har altså kåret Roma Spider til den beste av de beste i produktdesign-kategorien, og dermed har den steilende hingsten innkassert nok en rød prikk.

Også den særs ville hingsten Ferrari SF90 XX Stradale har fått en Red Dot-pris, og dette er altså en hybrid med 1.030 hk. Det har også Ferrari KC23 gjort, og dette er en futuristisk One-Off basert på chassiset til racerbilen 488 GT3 Evo 2020.

Totalt har Ferrari i løpet av de siste 10 årene hanket inn 29 Red Dot, noe som er klart mest av en enkelt produsent siden prisen ble innviet i 1955. Siden 2015 har juryen også delt ut imponerende 10 «Best of the Best»-priser til Ferrari, og dette er bilene som har forført Red Dot ekstra mye: FXX-K, 488 GTB, J50, Portofino, Monza SP1, SF90 Stradale, Daytona SP3, Purosangue og Ferrari Vision Gran Turismo i tillegg til årets vinner.

Bak designet til Roma Spider står som vanlig Ferrari Styling Center ledet av Flavio Manzoni, og målet er som alltid å lage en bil som bærer et nytt designspråk uten at det går utover det aller viktigste ‒ kjøreegenskaper. 

Som det heter på fagspråket ‒ her skal form følge funksjon. 

Dessverre har ikke Formula Auto, Norges offisielle Ferrari-forhandler, noen Roma Spider inne, men de har noen brukte Roma-modeller fra 2021 og 2022. Prisen starter på rundt 3 millioner, så de som jakter en ny Roma Spider bør ha noen millioner på bok.

Men bildene koster ingenting, så her kan du nyte en velfortjent vinner som den beste av de beste 2024 ‒ Ferrari Roma Spider:

Bildeserie
Debatt