Endelig er den flytende båtmessen tilbake

Skandinavias største flytende båtmesse er endelig tilbake etter pandemien, og i år er Båter i Sjøen så fullbooket at det ikke er «én centimeter ledig plass».


Tilbake i 1977 ville noen lokale entusiaster i Bærum arrangere en liten båtmesse, og dette har nå vokst seg så stort at den faktisk har blitt Skandinavias aller største flytende båtmesse midt i hjertet av Oslo.

Messen har holdt hus på Aker Brygge siden 2014, og arrangør Norboat har dobbel grunn til å feire skikkelig denne gang ‒ pandemirestriksjonene er historie og det er 45 år siden messen ble arrangert for første gang.

Daglig leder i Norboat, Magnus Frøshaug Ryhjell, lover da også full fart og en masse opplevelser ‒ med litt ekstra fokus på de yngre.

‒ Vi følte at Båter i Sjøen har manglet flere aktiviteter ‒ gjerne for hele familien. Det er alltid mye flott å se på, ta på og føle på under Båter i Sjøen, men vi ønsket å tilby flere ting man kan gjøre, sier han.

‒ Så i år har vi derfor opprettet et helt nytt aktivitetsområde på brygge 1, i samarbeid med Sjøakademiet. Der finner man både aktiviteter og konkurranser for barn og voksne i alle aldre. I tillegg stiller blant andre Redningsselskapet med Elias båtene sine som barn kan få være med og kjøre.

I løpet av pandemien har det vært en økende interesse for båter, og det ser også Norboat i form av en formidabel interesse fra produsentene.

‒ I år er messen virkelig komplett utsolgt, og vi har ikke en centimeter til overs, sier Christian Broch Korsbøen som er Event Manager.

‒ Faktisk innser vi at vi gjerne skulle hatt enda litt større plass, for vi har måttet si nei til noen utstillere nå på tampen. Vi mottok de første henvendelsene om å melde seg på årets messe allerede i februar i år, selv om offisiell åpning av påmeldingen først skjer i mai.

Messen fikk i likhet med Oslo Motor Show seg en smell midt under innspurten i fjor sommer.

‒ Det var utrolig tungt å måtte avlyse i fjor, men vi kom midt oppi en skikkelig smittebølge i Oslo og så ingen annen utvei. I år har vi planlagt en messe både bransjen- og båtfolket gleder seg til, uten sperrebånd og munnbind. Det er veldig gøy og en stor lettelse, sier Korsbøen.

Han lover stor variasjon og et bredt utvalg på årets Båter i Sjøen.

‒ For de som elsker båt og båtliv blir dette en helt fantastisk messe med alt fra Pioner 10 til en 72-fots Princess og det aller meste imellom der, kan Korsbøen fortelle.

‒ Her blir det seilbåter, motorbåter, elektriske båter, robåter, vannscootere og mere til. I tillegg har vi også et meget bredt utvalg av utstyr, klær og tjenester fra utstillerne i teltene, så her kan jeg garantere at det blir noe for enhver smak.

I motsetning til Oslo Motor Show som holder hus i messehallen til Norges Varemesse, blir Båter i Sjøen arrangert på Aker Brygge Marina som vanligvis er full av båter i form av faste- og gjesteplasser.

‒ Det er en omfattende operasjon å omgjøre Aker Brygge Marina til en så stor båtmesse som Båter i Sjøen jo er, men vi er heldige å ha meget gode og meget profesjonelle samarbeidspartnere som vi har hatt med oss i mange år, forklarer teknisk ansvarlig for Båter i Sjøen, Thomas Nicolai Bjønness.

‒ Det dukker selvsagt alltid opp noe, men i det store og det hele er det bare å planlegge godt og «trykke på play».

Årets Båter i Sjøen arrangeres 1. til 4. september, og er du i Oslo-området er det bare å finne veien til Aker Brygge og Skandinavias største flytende båtmesse. Men husk å sette av nok tid, for her kommer tiden til å gå fort!

Les også:

Les mer om:

Nyheter