Annonse
Hjem Nyheter Den ultimate kjøresimulatoren

Den ultimate kjøresimulatoren

Laget i karbonfiber, og med noen eksklusive vinger på «panseret».

Har du problemer med å komme opp med et julegaveønske? Vel, ikke nå lenger, for Aston Martin har snekret sammen den perfekte julegaven.

De har nemlig tatt utgangspunktet i den voldsomme Valkyrie, superbilen som sammen med Valhalla utgjør to særs iltre viking-søstre.

Valkyrie er en hybrid hyperbil med en V12-motor på 6.5-liter som veier rundt ett tonn, har rundt 1.200 hestekrefter og rødstreken er på spenstige 11.100 r/min. Den byr også på mer enn én hk per kilo, noe som er ganske så unikt og spinnvilt. Aston Martin skal lage 150 eksemplarer av den skumle hyperbilen, og ja, alle er solgt.

Dette er en bil de fleste av oss aldri kommer til å være i nærheten av, men nå får vi altså en smak av denne som kan havne under juletreet.

Saken fortsetter under Annonsen

For da Aston Martin bestemte seg for å designe en kjøresimulator, tok de utgangspunktet i Valkyrie. Ikke bare for å gi den stilige linjer, men også for at de som setter seg bak rattet skal få følelsen av hvordan det er å sitte bak rattet på hyperbilen. Sittestillingen er altså den samme som i Valkyrie.

Fronten er designet for å ligne på racinggrillen til Aston Martin, og simulatoren har nesten en like sterk struktur som de ekte bilene ettersom den er laget i karbonfiber.

Utgangspunktet var da også at hele pakken skulle se sportslig ut.

‒ Dette var en utfordring for designteamet, selv om simulatoren ikke er en bil, er den inspirert av våre racingbiler, sier Marek Reichman som er leder for kreativ avdeling.

‒ Den måtte utstråle den samme elegansen, og skryte av de samme dynamiske linjene og balansen mellom proporsjoner som enhver Aston Martin med en blodlinje fra racing har. Jeg kan se for meg AMR-C01 i de vakreste boligene som et skulpturelt kunstverk i seg selv.

Hjembasert underholdning har selvsagt fått et løft i korona-tiden, og i likhet med strømmetjenestene har også populariteten til kjørespill skutt i været.

Det har også vært arrangert en masse nettbaserte kjørekonkurranser, blant annet med Petter Solberg som en ivrig deltaker.

Felles for disse er at de ikke kommer langt om du bruker spillkontrollen som et ratt, men må minst ha et opplegge med ratt og pedaler for å konkurrere med de aller raskeste.

En simulator er enda et nivå opp, og Aston Martin har nå slått seg sammen med en virkelig veteran på dette feltet for å komme opp med noe av det beste.

Curv Racing Simulators er faktisk ledet av en Aston Martin works-fører, Darren Turner, som har over 20-års erfaring med formel 1-simulatorer.

‒ Målet vårt var å lage en simulator som gir like mye glede i utvidet virkelighet som ekte racing gjør. Racerbiler er veldig gøy, og det er flott å se at med veksten av Esport-racing blir flere nå involvert, sier Turner.

Det er dog to litt mindre morsomme ting med simulatoren fra Aston Martin.

Den blir som flere av de ekte Aston-modellene ganske så eksklusive, og det skal kun produseres 150 stykker.

Og de koster mer enn av ny familiebil. Mer bestemt 57.500 pund, pluss avgifter.

Så det skal åpenbart koste å kjøre som i en Aston Martin Valkyrie, så det er vel mye mulig at vi må komme opp med et nytt julegaveønske.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,848FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker