Dette er noe så spesielt som fotballsko fra Bugatti. (Fotos: Bugatti)

Bugatti har laget fotballsko(!)

Dette er noe for våre to store internasjonale stjerner, Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard. Men først skal de sko to andre store navn.


Nå vet vi ikke hva Brauten og Øde bruker av fottøy, men at det fungerer er det lite tvil om. Manchester Citys bulldog endte på 2. plass da verdens beste fotballspillere nylig ble kåret, mens Arsenals maestro ble den 28. beste fotballspilleren i verden.

Så ja, lille Norge har to av de 28 beste spillerne i verden. Fantastisk!

Det er ikke noen kåring av de beste bilmerkene i verden, men om en slik fantes hadde garantert Bugatti vært der oppe i toppen. For det skal mye til for å overgå bilene som triller ut av Molsheim.

I likhet med Brauten er også Bugattis biler sterke og har en imponerende toppfart, så når det franske merket snodig nok har bestemt seg for å lage fotballsko har dette vært en viktig ingrediens.

Skoen heter for sikkerhetsskyld X Crazyfast Bugatti, og ja, med Adidas foran. For her samarbeider Bugatti med det kjente tyske merket som også lager fotballsko.

Bugatti kan melde om at skoen følger det de kaller «Form Follows Performance», og i tillegg til lynraske egenskaper skal X Crazyfast Bugatti selvsagt også være elegant ‒ akkurat slik som bilene.

Og ja, slik som bilene blir de også eksklusive.

Som kjent er hjertet til en Bugatti Chiron og alle spesialmodellene som har fulgt den imponerende W16-motoren, og dette har også vært fokuspunktet for X Crazyfast-støvelen. Denne har Adidas’ Speedframe-såleplateteknologi, noe som skal skape den letteste mulige strukturen og på samme tid gi en stiv plate for rask akselerasjon.

Det er flere fancy innovasjoner.

Aerocage er et konstruert fôr designet som skal gi ideell støtte og stabilitet ved å klemme midtfoten, mens Aeropacity Speedskin er et enkeltlags pustende monomesh som skal bidra til å gi både hastighet og stabilitet, forklarer Bugatti.

Karbon er selvsagt viktige for hyperbiler, og åpenbart også for eksklusive fotballsko. Bugatti har løftet karbonfiber fra bilen og inn i skoen, så her kan du faktisk tråkke på en Bugatti.

Det er flere hint til superbilene. Bugattis blå signaturfarge Bugatti Blue finner også veien til fottøyet, så denne er inspirert av fargen på tidlige Bugatti Grand Prix-biler. Så det bør være liten tvil om hva spilleren har på seg.

Under den blå logoen på utsiden er det også litt tekst, for her har både Adidas og Bugatti smelt til med sine slagord. «Impossible is Nothing» fra Adidas og «Create the Incomparable» fra Bugatti.

‒ Bugatti er et merke kjent for sine innovasjoner og ingeniørmessig oppfinnsomhet. Alltid inspirert av visjonen om det skaper uforlignelige bilmesterverk, sier Wiebke Ståhl, administrerende direktør i Bugatti International.

‒ Vi deler denne nådeløse driften etter perfeksjon med Adidas, som bruker den samme strenge tilnærmingen til støvlene sine ‒ med stadig lettere og mer effektive design. Og i dette samarbeidet feirer vi denne delte pionerånden på en autentisk måte, helt ned til den innovative metoden for å gi den ut til entusiaster av begge merkene våre.

Adidas er selvsagt stolte av disse eksklusive fotballskoene.

‒ X Crazyfast er laget for hastighet og ytelse for et spill som krever at spillere beveger seg og reagerer raskere enn noen gang, sier Nick Craggs, en visepresident hos Adidas Football.

‒ Ved å forene disse to ikoniske merkene har vi nok en gang flyttet grensene for støveldesign for å skape noe helt unikt som både ser utrolig ut og hjelper spillere på alle nivåer til å bli sitt beste.

Ok, vi sa at dette er eksklusive greier ‒ akkurat som hyperbilene Bugatti lager. Det skal kun lages 99 par, og uten at noen vet prisen kommer dette helt sikkert til å koste.

Det er som kjent litt flere fotballspillere enn Bugatti-kunder her i verden, og for at alle skal få muligheten til å sikre seg et av parene skal de 99 auksjoneres bort gjennom Adidas Collect Web 3-plattformen.

Auksjonen går fra 8.-11. november, og vinnerne vil først motta en eksklusiv digital skoeske som fra 13. november også kan løses inn slik at man får både det fysiske paret og digitale tvillingen.

Vi sa også at det er to stjerner som allerede har fått disse. Eller mer riktig, skal bære de for aller første gang. Den æren tilfaller portugisiske Rafael Leao på AC Milan og den tidligere Real Madrid-spissen Karim Benzema, og de skal bruke disse skoene for første gang i løpet av de nærmeste ukene.

Her er bilder av det usannsynlige Bugatti-produktet, nemlig fotballskoen Adidas X Crazyfast Bugatti:

Bildeserie
Debatt

Les mer om:

Bugatti