Annonse
Hjem Nyheter Bobla var ikke død!

Bobla var ikke død!

Kongen er død; lenge leve kongen. Nå får Volkswagen Boble fornyet energi!

En konge dør som kjent aldri, og det gjelder åpenbart også Volkswagen Boble. De første slike ble faktisk laget før krigen, men bare for noen få uker siden rullet det aller siste eksemplaret av ikonet ut av rullebåndet i Mexico.

Og det var det.

Trodde alle.

Vel, i prinsippet er den faktisk død. Det kommer ikke flere nye modeller av bilen som på engelsk er kalt Beetle, men nå blir det morsomt nok mulig å puste nytt liv i de gamle sjarmørene.

Saken fortsetter under Annonsen

Volkswagen er som kjent veldig opphengt i elbiler for tiden, og det inkluderer ikke bare nye modeller som ID. 3. Den tradisjonelle Golfen kommer også som en ren elbil i form av e-Golf, og det gjelder også den aller minste modellen merket kan by på ‒ Up.

Den kommer som e-Up, og dette gir nå også nytt liv til gamle Bobler.

For Volkswagen Group Components har nemlig et partnerskap med selskapet eClassics, og disse har nå fått tilgang på den elektriske drivlinjen til e-Up. Dette inkluderer både batteridelen og girkassen med ett eneste gir.

‒ Den elektrifiserte Bobla kombinerer sjarmen til vår klassiske bil med framtidens mobilitet. Innovative e-komponenter fra Volkswagen Group Components ligger under panseret, og vi jobber med dem for å elektrifisere historisk viktige kjøretøyer i en emosjonell prosess, sier styremedlem Thomas Schmall i VW Group Components.

Det han sier er altså at det kommer løsninger til andre historiske modeller også, som for eksempel Porsche 356 ‒ Porsches første modell. Wow!

Men tilbake til Bobla.

Det å elektrifisere en Boble gjør også at vekten øker, og den lander nå på 1.280 kilo. Men antall krefter øker også, og med elektriske 82 hestekrefter går det virkelig unna ‒ til å være en Boble.

Den skal klare 0-50 km/t på 4 sekunder, og 0-80 km/t på rett over 8 sekunder. Det er lynraskt om vi sammenligner med Type 1 fra 1950-tallet. Den gang hadde motoren 34 hk, og 0-100 km/t gikk på … 27,5 sekunder!

Toppfarten er også mer enn akseptabel, faktisk 150 km/t. Så det er helt klart mulig å miste lappen bak rattet på en slik.

Det er jo mye snakk om rekkevidde og ladetid når det kommer til elbiler, og e-Boble er ikke en du tar på de aller lengste turene ‒ om du ikke har veldig god tid.

Rekkevidden er oppgitt til en plass rundt 200 kilometer, mens det skal være mulig å lade den opp til 150 kilometers rekkevidde på rundt en time.

Ikke ille, og mer enn godt nok om den skal luftes i nærområdet.

‒ Vi er stolte over at Volkswagen Group Components fikk det showet ut på veiene med dette prosjektet. Vi ser også fram til å se mange e-Bobler på veiene ganske så snart, melder Dennis Murschel og Martin Acevedo hos eClassics.

Og det gjør vi også, for uansett hva som er under panseret på en historisk Boble blir man i godt humør av å se den.

Så sjekk ut denne bildeserien og smil til verden!

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker