BMW viser designet til ny elbil neste uke

Nye iNext, en ny motorsykkel og en ny mystisk Mini står på BMW-menyen.


2020 er utvilsomt annerledesåret, men løsninger som vi nå venner oss til kan følge oss også etter pandemien er over.

En ting er for eksempel møter via webløsninger, og for bilindustriens del ‒ lanseringer av nye biler på nettet.

Alle store bilutstillinger fra og med den i Genève i mars har blitt avlyst, og timingen er usedvanlig dårlig for bilprodusentene. 2020 er nemlig året de virkelig setter i gang sin elektrifiserte satsing, og spesielt de europeiske merkene har planlagt en rekke nylanseringer i år.

Et av disse er BMW, som nå har trampet gasspedalen helt i bånn rundt elektrifiseringen. Det betyr ikke færre enn 25 ladbare biler i sortimentet når vi befinner oss i 2023, og til neste år skal de tilby fire rene elbilmodeller.

Det inkluderer i3, iX3, i4 og en ny modell som vi får se neste uke.

Denne er ikke akkurat en stor hemmelighet, for allerede i 2018 viste tyskerne oss den kommende elbilen som den gang het Vision iNext.

BMW har siden droppet Vision, men ettersom denne fortsatt skal vise hva som er det neste for det tyske merket går den fortsatt under benevnelsen iNext.

Modellen er en ganske så voksen bil som også er hakket større enn X5, og er 5,05 meter lang, 1,69 meter høy og 2,06 meter bred.

Den skal selvsagt by på det siste BMW har innen teknologi og andre løsninger, og flaggskipet blir også ganske selvkjørende. Det er også ventet at merket vil by på versjoner som ruller rundt 600 kilometer før ladekabalen må fram.

Men ingenting av dette får vi vite sikkert 11. november.

Nei, det er ikke en skrivefeil. For selv om BMW nå skal vise fram bilen, gjelder det kun designet. Resten vil de vente med.

Det er under et arrangement som tyskerne kaller NextGen 2020 at iNext helt uten kamuflasjemønster skal vises fram, noe som skjer utelukkende på nettet. Denne happeningen inkluderer også en lang rekke med videosnutter som skal publiseres utover året, så BMW prøver nå ut et velkjent konsept med å pirre folket over en lengre periode.

Men det handler ikke kun om flaggskipet iNext, for BMW-gruppen har også to andre premierer klar.

På samme dag som iNext avdukes skal også BMW Motorrad vise fram en ny motorsykkel, mens Mini må vente ytterligere en uke før de kan vise fram en ny modell. Hva Mini har på gang er ukjent, men de har tidligere lovet en ny crossover i kompaktsegmentet ‒ så det er mulig det er denne. Eller noe helt annet.

Dette får vi altså svar på i tiden framover kommer, for med nettlanseringer åpner det seg også muligheter for å holde igjen informasjon.

Tiden da vi fikk vite alt på samme tid er forbi, og det er det bare å venne seg til. Akkurat som vi har gjort med nettmøter.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter