Annonse
Hjem Nyheter Bentley med raskeste produksjonsbil

Bentley med raskeste produksjonsbil

Nei, Bentley har ikke bare digre luksusflak. De har faktisk en svært så potent GT også.

Bentley er kjent for sine mer luksuriøse biler som knasker i seg mil etter mil på landeveien, som for eksempel den 5,5 meter lange Bentley Mulsanne.

Men de byr også på en modell som faktisk er under 5 meter lang, Bentley Continental. Dette er en mer sportslig modell, og har da også bokstavene GT etter seg i navnet.

Og hvor kvikk en Continental GT virkelig er ville gjerne Bentley bevise under verdens mest berømte bakkeløp, Pikes Peak i Colorado.

De hadde også hyret inn den lynhurtige Pikes-føreren Rhys Millen til å ratte Grand Tourer-modellen, og målet var altså ny rekord for produksjonsbiler.

Saken fortsetter under Annonsen

Bakkeløpet i Rocky Mountains starter på rundt 2.830 meter, og snirkler seg gjennom 156 svinger opp til mål på rundt 4.300 meters høyde.

Bentley måtte krype ned mot 10 minutter om de skulle ta rekorden, og Continental GT innfridde så det holdt ‒ 10:18,488 minutter.

Dermed slettet de den tidligere rekorden med 8 sekunder, og Bentley Continental GT er nå den raskeste produksjonsbilen opp bakken.

‒ Dette er en utrolig måte å avslutte et vått og snøaktig løp i Pikes Peak, sa Millen.

‒ Vi kom hit med et mål for øye, og det var å bli den raskeste produksjonsbilen opp fjellet og sette ny rekord. Det var en utrolig helg. I dag ble det utfordrende med det moder jord kastet mot oss, men Continental GT var sterk hele veien opp, sa han etter løpet.

Continental GT er en ganske så spinnvill luksusbil, og under panseret har Bentley puttet en diger W12 TSI på 6.0-liter som rommer 635 hestekrefter, og disse er klare til å jobbe når du ber om det. For Bentley hevder selv at dette er verdens mest avanserte 12-sylindret motor, og datasystemet som er koblet til kan for eksempel regne ut formidable 300 millioner datakalkulasjoner ‒ i sekundet!

Alt dette sender den over 2,2 tonn tunge bilen fra 0 til 100 km/t på formidable 3,7 sekunder, og toppfarten er heller ikke til å kimse av ‒ 333 km/t.

Helgens triumf er faktisk Bentley og Millens 2. Pikes-rekord på rad.

I fjor rattet han den potente modellen Bentley Bentayga i løpet, og satte ny rekord for SUV-modeller med tiden 10:49,9 minutter ‒ nesten 2 minutter raskere enn den forrige rekorden.

Den aller raskeste bilen i helgens Pikes Peak var en spesialdesignet og formel-lignende bil med en Honda-motor på rundt 600 hk, og den klarte de 19,99 kilometerne på 9:12,476 minutter.

En Porsche 911 GT3 Cup Turbo var nest raskest på 9:23,721, mens en Acura TLX GT var rundt halvsekundet bak der igjen. Continental GT var totalt den 14. raskeste.

Men det er nærmest et helt fjellpass opp til den aller raskeste bilen noensinne, elbilen Volkswagen ID. R. Med Romain Dumas bak rattet tok elbilen med 680 hk seg opp bakken på utrolige 7:57,148 minutter under fjorårets konkurranse, og knuste den tidligere rekorden satt av rallyesset Sébastien Loeb med hele 16 sekunder.

Årets Pikes Peak ble dessverre også en tragisk utgave, for fire ganger tidligere MC-vinner Carlin Dunne omkom like før målpassering under søndagens finalekjøring. Les mer om det i en av lenkene under.

Bentley runder for øvrig 100 år 10. juli, og kjørte med startnummer 100 under helgens konkurranse.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,768FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker