Annonse
Hjem Nyheter Legendarisk MC-fører mistet livet i Pikes Peak

Legendarisk MC-fører mistet livet i Pikes Peak

MC-fører og stuntmann Carlin Dunne var raskest i kvalifiseringen til Pikes Peak, men falt like før mål i søndagens konkurranse og omkom.

Alt lå til rette for en svært så vellykket introduksjon av den nye Ducati Streetfighter V4 under verdens mest legendariske bakkeløp, Pikes Peak.

Ikke bare var den nye V4-modellen lynrask, men Ducati hadde også den raskeste føreren i Carlin Dunne, fire ganger tidligere vinner av bakkeløpet som består av 156 svinger opp en 19,99 kilometer lang bakke i Rocky Mountains.

Før konkurransen ble han intervjuet av CNN, og 36-åringen kunne fortelle at han hadde forberedt seg til løpet i seks måneder.

‒ Vi alle vet at roadracing kan være farlig, men vi tar forholdsregler. Men du kan aldri ta ting for gitt her. Du må være ydmyk , sa han til CNN i et av sitt aller siste intervjuer.

Saken fortsetter under Annonsen

Dunne og den nye Ducatien dominerte tre av de fire rundene før finalen, og han var naturligvis den store favoritten til å ta sin femte seier.

Og under søndagens konkurranse ledet han også løpet, men så mistet han kontrollen og kjørte av veien kun noen få meter fra mål.

«Vi sørger over Carlins tragiske død, og han vil for alltid være i våre hjerter som en del av Pikes Peak International Hill Climb-familien. Carlin blir husket som en varmhjertet mentor med en konkurranse-sjel. Han var en mild og omtenksom mann som berørte alle som møtte ham. Vi vil alltid huske hans smittsomme smil og ekte kjærlighet til sporten», sier arrangørene i en uttalelse.

Dunne kjørte en prototype av den nye Streetfighter V4, en modell som er utviklet fra den svært så potente raceren Panigale V4. Streetfighter-modellen har fortsatt ikke fått sin offisielle verdenspremiere, og skal etter planen komme på markedet neste vår.

Den italienske produsenten var selvsagt knust etter søndagens tragiske ulykke.

‒ Det er ingen ord som beskriver vårt sjokk og tristhet. Carlin var en del av vår familie, og en av de mest ekte og hyggeligste vi noen gang har kjent. Han åndet for denne konkurransen, og kjærligheten for motorsykkel vil for alltid bli husket. Han etterlater et stort hull i våre hjerter, sier Jason Chinnock, administrerende direktør Ducati Nord-Amerika.

Ducati vant Pikes Peak sju ganger på rad fra 2008 til 2014, og gikk også til topps i fjorårets løp med Dunne som fører.

Her kan du se han trene i forkant av årets Pikes Peak, og høre han fortelle litt om utfordringen:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,850FansLik
85FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker