Annonse
HjemNyheterBentley med ny sportslig Bentayga-versjon

Bentley med ny sportslig Bentayga-versjon

Hektisk hverdag med mange som skal hentes og leveres? Bentley har løsningen, en 7-seter med 550 hestekrefter og en toppfart på solide 290 km/t.

Bentley er en av merkene som kjemper en intens kamp om å ha den aller raskeste SUV-modellen. Britenes svar heter Bentayga, en modell som blant annet satte ny rekord for serieproduserte SUV-modeller i verdens mest kjente bakkeløp, Pikes Peak.

Det finnes en helt spinnvill versjon av denne passende nok kalt Speed, og her snakker vi virkelig om superbilegenskaper. Bentley har nemlig puttet inn Volkswagen-gruppens voldsomme W12-motor som også er å finne verstingen til Lamborghini Urus, et monster med 635 hester.

Og bare for å kødde litt med Lambo har Bentley tunet motoren og girene i Bentayga Speed til å nå en toppfart på 306 km/t, én fattig kilometer bedre enn Urus. Som sagt, kampen om den raskeste SUV-modellen er beinhard.

Saken fortsetter under Annonsen

Men en stor og tung W12 er verken godt for klimaet eller kjøreegenskapene, og nå lanserer Bentley en sportslig versjon av Bentayga som kanskje er litt mer passende.

For aller første gang kliner Bentley en S bak Bentayga, og Sport-utgaven er ifølge britene selv et ønske fra kundene. De vil ha en sportslig familiefrakter som også byr på dynamiske kjøreegenskaper, så Bentley har funnet fram Volkswagen-gruppens V8 og satt inn det unike elektriske Bentley Dynamic Ride med aktive antirull-kontroll. De har også flikket videre på Sports chassis-modusen, og Bentayga S kan også skilte med 15 prosent mer demperstivhet.

Og selvsagt en langt sterkere motor i forhold til den originale Bentayga-versjonen.

Den velkjente 4-liters V8 bensinmotoren som originalt ble utviklet av Porsche har funnet veien under panseret til Bentayga S, og det betyr 550 hk og et dreiemoment på 770 Nm. Og det gjør den til en ekte familieracer.

Bentley sier at den klarer 0-100 km/t på 4,5 sekunder, og nåla stopper ikke før den når 290 km/t ‒ det bør holde for de fleste.

Det er også ganske greit å skille Bentayga S fra den originale versjonen, for de har rett og slett malt alle de utvendig skinnende delene svart. De to som utpeker seg ekstra er sidelistene og ikke minst de utvendige speilene med helsvarte speilhus. S-versjonen har også fått en større bakspoiler, og nye unike 22-tommers felger med et slags knivdesign.

På innsiden går det også i svart, og her kombinert med kontrastsømmer og andre detaljer ‒ og selvsagt en S sydd inn i setene.

Vi skrev at dette er en 7-seters SUV, men det er selvsagt ikke alle som har behov for så mange sitteplasser. Så det er mulig å få den utgaven også som 4-seters og den vanlige 5-seteren, alt etter hva du har behov for.

Dette blir den fjerde versjonen i Bentayga-familien, som også består av Bentayga Hybrid, Bentayga V8 og den ultraville Bentayga Speed.

Her er bilder av den aller ferskeste, Bentley Bentayga S:

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse