- Annonse -
HjemNyheterBentley med ny sportslig Bentayga-versjon

Bentley med ny sportslig Bentayga-versjon

Hektisk hverdag med mange som skal hentes og leveres? Bentley har løsningen, en 7-seter med 550 hestekrefter og en toppfart på solide 290 km/t.

Bentley er en av merkene som kjemper en intens kamp om å ha den aller raskeste SUV-modellen. Britenes svar heter Bentayga, en modell som blant annet satte ny rekord for serieproduserte SUV-modeller i verdens mest kjente bakkeløp, Pikes Peak.

- Annonse -

Det finnes en helt spinnvill versjon av denne passende nok kalt Speed, og her snakker vi virkelig om superbilegenskaper. Bentley har nemlig puttet inn Volkswagen-gruppens voldsomme W12-motor som også er å finne verstingen til Lamborghini Urus, et monster med 635 hester.

Og bare for å kødde litt med Lambo har Bentley tunet motoren og girene i Bentayga Speed til å nå en toppfart på 306 km/t, én fattig kilometer bedre enn Urus. Som sagt, kampen om den raskeste SUV-modellen er beinhard.

Men en stor og tung W12 er verken godt for klimaet eller kjøreegenskapene, og nå lanserer Bentley en sportslig versjon av Bentayga som kanskje er litt mer passende.

For aller første gang kliner Bentley en S bak Bentayga, og Sport-utgaven er ifølge britene selv et ønske fra kundene. De vil ha en sportslig familiefrakter som også byr på dynamiske kjøreegenskaper, så Bentley har funnet fram Volkswagen-gruppens V8 og satt inn det unike elektriske Bentley Dynamic Ride med aktive antirull-kontroll. De har også flikket videre på Sports chassis-modusen, og Bentayga S kan også skilte med 15 prosent mer demperstivhet.

- Annonse -

Og selvsagt en langt sterkere motor i forhold til den originale Bentayga-versjonen.

Den velkjente 4-liters V8 bensinmotoren som originalt ble utviklet av Porsche har funnet veien under panseret til Bentayga S, og det betyr 550 hk og et dreiemoment på 770 Nm. Og det gjør den til en ekte familieracer.

Bentley sier at den klarer 0-100 km/t på 4,5 sekunder, og nåla stopper ikke før den når 290 km/t ‒ det bør holde for de fleste.

Det er også ganske greit å skille Bentayga S fra den originale versjonen, for de har rett og slett malt alle de utvendig skinnende delene svart. De to som utpeker seg ekstra er sidelistene og ikke minst de utvendige speilene med helsvarte speilhus. S-versjonen har også fått en større bakspoiler, og nye unike 22-tommers felger med et slags knivdesign.

- Annonse -

På innsiden går det også i svart, og her kombinert med kontrastsømmer og andre detaljer ‒ og selvsagt en S sydd inn i setene.

Vi skrev at dette er en 7-seters SUV, men det er selvsagt ikke alle som har behov for så mange sitteplasser. Så det er mulig å få den utgaven også som 4-seters og den vanlige 5-seteren, alt etter hva du har behov for.

Dette blir den fjerde versjonen i Bentayga-familien, som også består av Bentayga Hybrid, Bentayga V8 og den ultraville Bentayga Speed.

Her er bilder av den aller ferskeste, Bentley Bentayga S:

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Ladehybriden Lexus NX byr på mer elektrisk rekkevidde enn det bilmerket selv oppgir. (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Lexus NX 450h+ F Sport S

Den ladbare hybriden NX 450h+ går langt elektrisk, den har lavt forbruk på langtur og er svært komfortabel å...
Mercedes har den viktigste historien i bilindustrien, og viser deler av den fram. (Fotos: Mercedes)

Historien bak disse viktige Mercedes-bilene

Fra bilverdens aller første automobil til den berømte Mercedes-Benz SSKL Avus racerbilen. Les historien om noen særs viktige historiske...
Aksel Lund Svindal debuterer i rallycross, og det gjør han i selveste Hell. (Fotos: Red Bull)

Svindal med en helsikes rallycross-debut

Aksel Lund Svindal byttet først ut alpinskiene med asfaltracing. Neste utfordring blir rallycross, og det under selveste Hell-runden. Se...
Ferrari Testa Rossa J er en 75 prosent elektrisk replika av bilen som herjet på racerbanene på slutten av 1950-tallet. (Fotos: The Little Car Company)

Verdens kuleste elbil for junioren?

En 75 prosent stor Ferrari 250 Testa Rossa som når 80 km/t? Ja, takk. Det gjelder alltid å overgå seg...
Rekkverk er viktige for trafikksikkerheten, men de kan også være potensielle farer om de ikke er montert riktig. (Fotos: Trafikksikkerhetsforeningen)

Feilmontert rekkverk er livsfarlig

Dybdeanalyser viser at feil og mangler ved rekkverk er vurdert til å ha medvirket til skadeomfanget i hele 16...
Bacalar er Bentleys mest eksklusive modell i moderne historie. (Fotos: Bentley)

Ultra-eksklusive Bentley Bacalar snart i mål

Bentleys aller mest eksklusive modell i moderne historie er snart i mål, og det setter et dusin kunder sikkert...
100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen til en ensom robot langt oppe i himmelen. (Fotos: Husqvarna)

100.000 robotklippere skal «synge» bursdagssangen

Verdens mest ensomme robot skal feires med et svært så uvanlig kor. Se video. «Et lite steg for mennesket, et...
NAF er bekymret for at folk mister tiltroen til politikerne. (Fotos: NAF)

Handlingslammelsen: ‒ Folk mister tiltroen til politikere

Bilistene opplever store prisøkninger på strøm og drivstoff. Og matvarer. Men de styrende politikerne virker handlingslammet. Det bekymrer NAF. Det...
Volvo planlegger en batterifabrikk i Sverige. (Fotos: Volvo Trucks)

Planlegger batterifabrikk i Sverige

Volvo vil møte en stadig økende etterspørsel av el-lastebiler med å etablere et storskala produksjonsanlegg for battericeller i Sverige. Volvo...
Denne robot-hunden fra Hyundai er på besøk i Oslo. (Fotos: Hyundai)

Hyundais robot-hund har funnet veien til Norway Cup

Ingen fare, robothunden Spot verken glefser eller bjeffer! Den finnes mange veier til Rom, og det finnes mange veier til...
Lamborghini har lagt bal seg tidenes halvår, og lar seg ikke affisere av kriser som rir bilindustrien. (Fotos: Lamborghini)

Leveringstrøbbel? Tja, ikke hos Lamborghini

Det er tre ting som er viktig for et bilmerke; salg, omsetning og lønnsomhet. Alle tre bydde på nye...
Volkswagen ID.4 var den mest populære elbilen i Sverige i juli, viser registrerings-statistikken. (Fotos: Volkswagen)

Elbilene forbi bensinbilene i Sverige

Bensinbilene holdt stand mot elbilene når det kommer til svenske nybilsalget i juli, men det var så vidt. Elbilene...
Alpine vil gjerne at talentet Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso i formel 1, men den australske føreren er foreløpig ikke helt enig i nettopp det. (Fotos: Alpine)

Silly Sesaon i formel 1 når nye høyder

Alpine sier at reservefører Oscar Piastri erstatter Fernando Alonso som førstefører neste sesong. Problemet? Racerføreren selv nekter plent for...
ABT har kastet seg over villdyret Audi RS 3, og gjort det om, i dette tilfellet, til et grønt beist. (Fotos: ABT Sportline)

Et grønt beist av en RS 3

ABT har kastet seg over råskinnet Audi RS 3, for ja, hvorfor ikke? For rundt ett år siden skjedde det...
Sjekk denne utgaven av Porsche 911 993-serien! (Fotos: Paul Stephens)

Et kunstverk av en Porsche 911

Lettere, sterkere, renere linjer. Det var stikkordene da Paul Stephens skulle gjøre den siste luftavkjølte 911-modellen, 993-versjonen, om til...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her