- Annonse -
HjemNyheterÅpner for videomøter bak rattet

Åpner for videomøter bak rattet

Nå slipper du ikke unna videomøtet selv om du sitter bak rattet. Se video.

Lynk & Co er et av de tre svenske bilmerkene som hører hjemme i den kinesiske Geely-gruppen, hvor de to andre er Volvo og Polestar. Og Lynk & Co vil gjerne være den hippeste av de tre.

- Annonse -

Det ferske bilmerket ble grunnlagt i 2016, og med hjelp av blant andre Volvo hadde de allerede året etter klar sin første bil ‒ og i likhet med Polestar kjører de et nummer-opplegg. Den er altså kalt Lynk & Co 01.

Bilen er en hybrid og basert på den samme plattformen som Volvo XC40, og er ikke overraskende en SUV. Siden har de vist fram en rekke biler, men det er foreløpig kun 1’eren som er på plass i Europa.

Den er dog ikke å finne i Norge, for foreløpig nøyer de seg med Lynk & Co-klubber i Amsterdam, Göteborg, Antwerpen, Berlin, Stockholm, Hamburg og München.

Det er et par ting som skiller Lynk & Co fra de vanlige bilmerkene.

- Annonse -

For det første satser de på månedsleie av bilen som er tilgjengelig som en ladehybrid med 69 kilometer elektrisk rekkevidde her i Europa, og ikke gjennom rene bilsalg. Det koster 550 euro per måned med det meste inkludert, og de tilbyr også et medlemskap uten en bil. Her kan du leie bilen når du trenger den.

Noen vil aller helst selv eie bilen, og det kan man også med en Lynk & Co 01. Her ligger prisen på rundt 45.000 euro, så en plass rundt 450.000 kroner.

Men det er utvilsomt måned-til-måned som er det store, og Lynk & Co kunne i fjor høst opplyse at over 90 prosent av kundene i Europa var på denne løsningen. Målet det første året var 9.000 kunder på det gamle kontinentet, men allerede i oktober i fjor hadde de over tre ganger så mange kunder.

Den andre tingen som gjør merket litt annerledes er at de ikke gidder å bry kundene med en masse ekstrautstyr, og pakker like godt det de har inn i standardoppsettet. Så her går det ikke timer på å velge utstyr, for alt er inkludert.

- Annonse -

Lynk & Co har også på gang en elbil som skal til Europa, og når det kommer er det ventet at bilmerket også utvider med flere europeiske land. Så muligens dukker den også opp i Norge.

I mellomtiden gjør merket det de kan for å være unge og hippe, og da gjelder det å komme med nye digitale løsninger. Og en av de aller mest populære de siste årene er nettmøte-løsninger.

Som kjent har pandemien gjort sitt til at hjemmekontor har blitt langt mer vanlig, og for å holde tritt med hva som skjer i arbeidshverdagen har nettmøter blitt en hit. For hvem drømmer vel ikke om å gjennomføre morgenmøtet i senga?

En fordel med å være i et stort konsern som Geely-gruppen er at det åpner seg muligheter for å samarbeide med de aller største aktørene, og Lynk & Co har funnet en skikkelig gigant ‒ selveste Microsoft. Og som mange vet har de en løsning for video- og audiomøter kalt Microsoft Teams.

«Lynk & Co er ikke ditt vanlige bilmerke. Det har vi vel gjort klart allerede? Forretningsideen vår er ikke basert på å selge flere og flere biler, det er snarere å gjøre livet til kundene våre så problemfritt som mulig. Vår nye møteapp, tilgjengelig i alle våre 01-er fra nå, er bare enda et steg på den reisen», melder de selv.

Så utviklerne i Lynk & Co har sammen med Microsoft bygd inn en løsning som åpner for Teams også bak rattet på bilen.

‒ Vi er veldig glade for å kunne tilby denne funksjonen til våre medlemmer. Å jobbe med Microsoft har vært en veldig givende opplevelse, og nok en gang understreker det Lynk & Co som en leverandør, ikke av biler, men radikalt enkel mobilitet – i forkant av teknologien, sier Alain Visser, CEO hos Lynk & Co.

Microsoft var heller ikke vonde å be, for i likhet med bilmerket er et av målene for selskapet å gjøre hverdagen enklere.

‒ Microsoft Teams er bygget for å hjelpe folk med å samarbeide og holde kontakten med kolleger, venner og familie. Det er spennende å se hvordan Lynk & Co bruker Microsoft Azure Communication Services for å utvide Teams-opplevelsene og skape virkelig kraftige, fremtidsrettede mobilopplevelser for kundene sine, sier Bob Serr, visepresident for Azure Communication Services.

Dette er selvsagt ikke den første appen som finner veien inn i Lynk & Co 01, men faktisk den 14. Det inkluderer Spotify, Radioline, Audiobooks, Media Player, App Store, Car Sharing, Car Status, Car Guide, Journey Cam, Scoreyteller, Calendar, Inbox og Co:lab.

Ikke alle er glade for å måtte delta på et Teams-møte også bak rattet, men møte-applikasjonen kan jo også brukes til å snakke med familie og venner. Og det er som kjent litt mer hyggelig når man sluker milene på landeveien.

Kanskje i en Lynk & Co 01?

Les også:

- Annonse -

Flere nyheter

Mercedes gir oss det aller første glimtet av innsiden til den kommende elbilen EQE SUV. (Fotos: Mercedes)

Første glimt av innsiden til Mercedes EQE SUV

Her oser det luksus! Det går unna over hos Mercedes. De hamrer nemlig ut nye elbilmodeller i et rasende tempo,...
Skoda viser nå litt av innsiden på sitt nye konsept, og der er det en stor vertikal skjerm. (Fotos: Skoda)

Skoda pirrer med en gigantisk skjerm

To uker før det nye helelektriske Skoda-konseptet blir vist fram slipper merket et bilde av innsiden, og det viser...
Dodge Durango her flankert av Challenger SRT Super Stock (t.v) og Charger SRT Hellcat Redeye lever videre inn i 2023. (Fotos: Dodge)

Verdens sterkeste SUV lever videre

Dodge har bestemt seg for å fortsette produksjonen av SUV-beistet Durango SRT Hellcat. Nå er ikke Dodge noe unntak i...
Den spilleren som første slår en hold-in-one på hull 15 i BMW Championship tar med seg en BMW i7. (Fotos: BMW)

Hovland kan vinne en BMW i7

Alt den norske golfspilleren Viktor Hovland trenger å gjøre er å slå ballen ned i hullet på ett eneste...
Mercedes forlater nå Formel E, og gjør det med stil. (Fotos: Daimler)

Mercedes forlater Formel E på topp

Etter tre sesonger er det slutt for Mercedes i Formel E, og de rundet av på best mulig måte...
Her møtes den digitale og ekte verden, for Porsche har like godt laget en ekte Sally fra «Biler». (Fotos: Porsche)

Porsche har laget en ekte Sally fra «Biler»

Dagens animasjoner visker ut grensene mellom den digitale og virkelige verden. Så hvorfor ikke lage en digital bil sånn...
Nå er det klart for ny programvare til Skoda Enyaq som gjør bilen enda bedre. (Fotos: Skoda)

Oppdateringer gir Enyaq raskere lading og bedre vinter-rekkevidde

Skoda ruller nå ut system-oppdateringene som kom med Enyaq Coupé til alle Enyaq iV-bilene. Tidligere i sommer åpnet Skoda Norge...
Candela P-12 Shuttle er en rask, sjøsyk-fri og stille flyvende elektriske ferje. (Fotos: Candela)

En flyvende og lynrask elferje

Mer behagelig enn dette blir det ikke. Candela P-12 Shuttle flyr nemlig lydløst over bølgene. Se video. Svenske Candela grunnlagt...
GT-versjonen av Kia EV6 er ganske så ekstrem ‒ og veldig moro! (Fotos: Nybiltester)

Prøvekjørt Kia EV6 GT

Som Bjørn Skifs ville sunget ‒ härligt, härligt, men farligt, farligt – Kia EV6 GT er fantastisk moro, men...
Frankrike skjenket navnet limousin til bilverden, og Peugeot har også hatt sine ganske spesielle utgaver. (Fotos: Peugeot)

Peugeots spesielle presidentbiler

Den franske presidenten kan selvsagt ikke fraktes i en helt vanlig bil, og Peugeot lager mer enn gjerne biler...
Den ypperste klassen i rallycross-VM går nå inn i en elektriske æra med helt nye elbiler. (Fotos: Red Bull)

Tidenes raskeste rallycross-biler

En ny æra starter i lille Stjørdal. Rallycross-VM har nemlig avduket sine elektriske biler. Det har kun vært en Mr....
Mate Rima hadde ikke mye høy i hatten da han ble med Nico Rosberg på jomfruturen av det elektriske beistet Rimac Nevera. (Fotos: Rimac)

Rosberg skremte vannet av Mate Rimac

Mate Rimac var ganske så svett i passasjersetet da Nico Rosberg luftet den aller første kundebilen av det som...
Brabus har gjort Mercedes EQS enda mer aerodynamisk, noe som betyr enda mer rekkevidde. Og det gjør ikke noe at den også har blitt sportsligere i utseende. (Fotos: Brabus)

Oi, Brabus har gitt Mercedes EQS mer rekkevidde

Verdens aller mest aerodynamiske masseproduserte bil har blitt enda aerodynamisk, noe som betyr enda mer rekkevidde. Da Mercedes skulle utvikle...
Mercedes-AMG-One har endelig gått inn i produksjon, fem år etter at den første ble vist fram. (Fotos: Daimler)

Endelig er produksjonen av Mercedes-AMG One i gang

En av tidens aller villeste gatebiler har endelig entret produksjonen. I 2017 var det 50 år siden AMG ble stiftet...
En ny Lamborghini Urus er bare dager unna, og den er lynrask. (Fotos: Lamborghini)

Ny lynrask Lamborghini Urus på gang

En ny Urus-utgave er rett rundt hjørnet, og er så rask at den har satt ny SUV-rekord i det...

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her