Annonse
HjemNyheterÅpner for personlige skilt i «alle» størrelser

Åpner for personlige skilt i «alle» størrelser

Nå er ventetiden over. Fra 16. juni blir det mulig å få personlig skilt i ytterligere fem forskjellige størrelser.

Tilbake i 2017 het samferdselsministeren Ketil Solvik-Olsen, og partiet hans Frp var en av forkjemperne for noe som av en eller annen grunn ikke var lov i Norge ‒ personlige skilt på biler.

Ministeren lot seg stolt avfotografere foran en gammel Boble mens han holdt fram skiltene «Frihet» og «For1kle», og det å forenkle og gi folk enda mer frihet har trafikkmyndighetene jobbet hardt med de siste årene.

Statens vegvesen har blant annet lansert en rekke forbrukerrelaterte og nettbaserte tjenester, og dagens samferdselsminister har jobbet videre med å gi det norske folket enda flere skilt-valgmuligheter. Spesielt de som eier gamle biler.

– Bilinteresserte ønsker å ha tidsriktige skilt for sine biler, og det forstår jeg godt. En veteranbil blir ikke helt autentisk uten rett størrelse på bilskiltet, sier Knut Arild Hareide.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Fra 16. juni kan man søke om personlige bilskilt i flere størrelser. Jeg vet at mange bilentusiaster der ute har ventet på denne gladmeldingen, sier samferdselsministeren.

Dagens ordning med personlige bilskilt gjelder kun for standardstørrelsen på 52×11 centimeter, men en slik størrelse passer som kjent ikke alle kjøretøy.

– Regjeringen åpner nå opp for at flere skal kunne sette et personlig preg på kjennemerkene på kjøretøyet sitt. Hvis ønsket er et personlig skilt i amerikansk størrelse på bil, eller personlig skilt på motorsykkel eller tilhenger, så åpner vi nå opp for nettopp det, sier Hareide.

I tillegg til den ordinære størrelsen blir det nå mulig å få personlige skilt i disse størrelsene:

  • Stort-høyt (34 cm x 21 cm)
  • Lite-smalt (30 cm x 8,5 cm)
  • Lite-høyt (22 cm x 15 cm)
  • Amerikanske skilt (30 cm x 15 cm)
  • Skilt til tilhenger (47 cm x 11 cm)

– Nå vil enda flere vil kunne velge hva som skal stå på kjennemerket sitt. Det blir flere typer kjennemerker til flere forskjellige typer kjøretøy, sier en fornøyd minister, som også har en annen grunn til å smile.

‒ Ikke nok med det, overskuddet ved å kjøpe denne typen skilt, som er på 9.000 kroner, går også til et godt formål, nemlig trafikksikkerhet, sier Hareide.

Statens vegvesen åpner for bestilling av personlige skilt i de nye størrelsene 16. juni.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse