Annonse
Hjem Elbiler Åpner for bestilling av Kia e-Niro

Åpner for bestilling av Kia e-Niro

Etter mye trøbbel ser det endelig ut til at Kia har løst flokene rundt produksjonen av e-Niro, og det åpnes igjen for bestillinger av den elektriske SUV-modellen.

I 2018 kunne Kia stolte vise fram en helt ny modell som kanskje spesielt passet bra i Norge, ettersom dette var en helelektrisk SUV.

Bestillingene strømmet inn, faktisk så mye at listen måtte stenges etter 20.000 nordmenn hadde meldt sin interesse, og Kia Norge fikk sin første last med de helelektriske Niro-modellen allerede det samme år.

Der og da så ting lyst ut, men så kom kladdeføret.

Kia ble overrumplet av etterspørselen, og var ikke forberedt på å lage så mange biler som det kundene ville ha. Dermed ble kundene kastet ut i store ventelister, og som vi vet er det knapt noe som er så lite kult som å vente på nybilen du har bestilt.

Saken fortsetter under Annonsen

Og de mest tålmodige på den norske ventelisten venter fortsatt, men heldigvis er kladdeføret i ferd med å forsvinne.

Kia Norge opplyser nå at de aller siste på reservasjonslisten får tilbud om å skrive kontrakt, og at de stenger listen.

Men det betyr ikke at det blir umulig å bestille seg en ny e-Niro. Tvert om, nå er det åpnet for at nye kunder kan bestille elbilen hos forhandler.

− Etter forholdsvis dårlig tilgang på e-Niro i 2019 er det gledelig at vi nå kan levere ut biler i høyere takt, sier Irene Solstad, direktør for Kia i Bertel O. Steen.

− Forhandlerne har fram til nå signert kontrakter med de på reservasjonslisten. Fra 24. juni åpnet vi opp for nye kunder som ønsker å kjøpe e-Niro.

Nye kunder trenger ikke å frykte en laaaang ventetid heller.

− Ved bestilling nå regner vi med å kunne levere bil i løpet av 3-4 måneder, sier Solstad.

Kia e-Niro har en forholdsvis god oppgitt rekkevidde på 455 kilometer, og er faktisk blant de mer gavmilde på dette området om bilen kjøres under gunstige forhold. NAF testet nylig 29 elbiler som alle faktisk overgikk oppgitt rekkevidde, og e-Niro var blant de som strakk ut ekstra kilometere aller mest.

I likhet med mange av de andre store produsentene har også Kia store planer for de kommende årene, og det sørkoreanske merket skal lansere ikke færre enn 11 elbiler innen 2025. Dette inkluderer biler i alle de populære segmentene, og Kia jobber allerede med en dedikert plattform for kommende elbiler.

Den første modellen på denne blir en crossover som skal by på rekkevidder rundt 500 kilometer, og hurtiglading som går unna på 20 minutter. Denne skal lanseres neste år.

Kias salgsmål er en halv million elbiler innen 2026, og 20 prosent av det europeiske salget skal være elbiler.

Og der vil også e-Niro bidra, for endelig ser det ut til at det også er fart rundt produksjonen av den elektriske og populære SUV-modellen.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
84FølgereFølg
83FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker