Annonse
Hjem Nyheter Alfas første ladbare stakk av med pris

Alfas første ladbare stakk av med pris

Er det en ting Alfa Romeo kan er det design, og den kommende ladbare hybriden Tonale har allerede hanket inn to priser på kort tid. Se bildeserie!

Tradisjonelt er de italienske bilprodusentene konservative, og liker helst at ting forblir slik de har vært. Men de kan selvsagt ikke overse elektrifisering som nå foregår, og for Alfa Romeos del betyr det at de ruller inn i den nye tiden med en ladbar hybrid.

Men de skal satse hardere enn bare en slik en.

I fjor viste Alfa fram et kart over framtidige modeller som skal være på plass i 2022, og på den oversikten var blant annet modellene Mito og 4C borte.

Skal vi tro oversikten overlever kun halvparten av dagens seks modeller, Giulietta, Giulia og Stelvio, men det er ingen grunn til panikk. For inn kommer det intet mindre enn sju nye modeller ‒ seks ladbare hybrider samt en helelektrisk modell.

Saken fortsetter under Annonsen

Dette inkluderer både en GTV og en ny 8C som skal erstatte dagens 4C Spider og 4C Coupé, så det skjer spennende ting hos Alfa for tiden.

Og de mangler heller ikke selvtillit.

For produsentens aller første ladbare hybrid heter Alfa Romeo Tonale, og tar du forbokstavene fra de tre navnene får du like godt det engelske ordet art.

Så de akter å lage et elektrifisert kunstverk på fire hjul, og ut fra de første bildene av konseptbilen virker det som at de har et poeng.

Så er det en ting vi kan stole på er det at Alfas design, og bare måneder etter at de viste fram konseptmodellen på Genève Motor Show dro den inn sin første pris.

Magasinet Auto&Design har delt ut priser i de tre klassene «produksjonsbiler», «konseptbiler» og «merkevare-design» siden 1984, og ga Tonale designprisen i konseptklassen.

‒ Tonale er, som alle Alfa Romeo, inspirert av en perfekt kombinasjon av arv, fart og skjønnhet, sa sjefdesigner Klaus Busse da han mottok prisen i forrige måned.

Men det er som kjent ikke alltid ekspertene er enig med publikum, og det så vi jo under årets Eurovision ‒ hvor ekspertjuryen frarøvet Norge seieren.

Det er derimot ikke tilfelle når det kommer til Tonale.

For bare dager etter at Tonale ble vist fram under Goodwood-festivalen i England forrige helg stakk den også av med en publikumspris.

Den gikk nemlig helt til topps i designkategorien i en kåring i regi av Auto Express.

‒ Det burde ikke komme som en stor overraskelse at Alfa Romeo toppet vår design-kåring. De har tross alt over 100 år erfaring med å lage noen av verdens flotteste biler. Tonale er helt klart blant Alfas største hits, og vi kan ikke vente til å se hvordan konseptet utvikler seg til en produksjonsmodell, sier sjefredaktør Steve Fowler.

Vi vet ikke så veldig mye om Tonale som altså blir Alfas første ladbar hybrid, og kommer med en setekonfigurasjon på 2+2.

Alfa har tidligere sagt at den tar ytterligere et steg inn i den digitale alderen, og kommer blant annet med et digitalt instrumentpanel på 12,3 tommer og en berøringsskjerm på 10,25 tommer, samt et oppgradert infotainmentsystem.

Den får som de de eksisterende Alfa-modellene en rekke kjøremoduser inkludert en for ren elektrisk kjøring, og byr på firehjulsdrift med en elmotor som sørger for drift på bakhjulene.

Hva den konkrete elrekkevidden er vet vi ikke, ei heller hvilke motorer den blir utstyrt med.

Tonale er ventet en gang i 2020, og er i likhet med Stelvio oppkalt etter et fjellpass i Nord-Italia.

I mellomtiden kan vi slå i hjel litt tid ved å sjekke ut denne bildeserien av bilen både ekspertene og publikum setter pris på, Alfa Romeo Tonale:

Les også:

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,759FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker