Annonse
Hjem Elbiler Aiways med ny modell

Aiways med ny modell

Nytt kinesisk bilmerke retter blikket mot Europa, og nå har Aiways vist fram sin andre modell.

Aiways er et av de ferskeste kinesiske merkene med globale ambisjoner, og ble grunnlagt så sent som i 2017 av en tidligere salgssjef for Volvo i Kina. Siden har de virkelig stått på, og kunne allerede under Genève Motor Show i 2019 presentere sin første modell ‒ U5.

Året etter skulle de egentlig presentere et nytt konsept på den samme bilutstillingen, men da hadde covid-19 stengt ned det meste her i Europa. Det stoppet dog ikke Aiways, som kjørte en digital premiere for U6ion ‒ en mer coupéaktig SUV.

Et drøyt år senere kan de endelig vise fram en produksjonsutgave av U6, bygd på den samme plattformen som lillesøster U5.

Sammenlignet med konseptet er U6 designmessig ganske lik U6ion, og Aiways selv beskriver bilen «med en slående front, hvor det sentrale elementet er inspirert av en hainese og formet som en X», og Aiways U6 skal følge en filosofi hvor «form følger funksjon».

Saken fortsetter under Annonsen

I tillegg til de mer sportslige linjene med en mer rund profil skiller også U6 ut fra mengden med et spesielt stort panoramatak, mens linjene til lyktene skal være inspirert av rennende vann.

På innsiden klarer vi ikke å se noen fysiske knapper foruten de som er på rattet, for ikke overraskende handler det også om en ganske stor og sentral berøringsskjerm i U6-modellen. Dashbordet skiller seg faktisk ganske mye fra den i U5 og i U6ion, som i tillegg har en ganske framtredende skjerm til instrumentene.

En slik ser vi ikke på bildet av U6, og denne minner dermed langt mer om for eksempel en Tesla Model 3.

Aiways har ikke sagt noe om spesifikasjonene til U6, men den er altså satt sammen på den samme MAS-plattformen som U5-modellen.

Denne har 204 hk og 310 Nm og 0-100 km/t på 7,8 sekunder, en oppgitt rekkevidde på 400 kilometer via et batteri på 63 kWh og hurtiglading fra 20 til 80 prosent på 35 minutter.

Som stort sett alle de nye elbilene fra Kina er også Aiways-modellene utstyrt med ADAS-løsninger som åpner for diverse førerassistenter, som adaptiv cruisekontroll, nødbrems, filholder og en trøtthetsvarsler.

Hva det eksakt innebærer for Aiways U6 får vi nok vite snart, for modellen skal være på plass både på det kinesiske og europeiske markedet senere i år.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker