Aehra viser nå fram en sedansøster til den tidligere annonserte SUV-modellen. (Fotos: Aehra)

Aehra viser ny flott elbil med lang rekkevidde

Et drøyt halvår etter at Aehra viste fram en linjelekker SUV, har tiden kommet til en litt mer sportslig utgave ‒ en sedan med en særs gavmild rekkevidde.


Aehra fra motehovedstaden Milano kaller seg ikke et premium merke. Nei, de hever listen enda et hakk, og kaller like godt bilene sine for ultra-premium.

Ja, biler i flertall, for nå dobler porteføljen seg ‒ fra en til to modeller.

Den første er en SUV som de presenterte tilbake i november, og dette er en svært så linjelekker bil med et coupétak som etter planen skal dukke opp i 2025.

Nå har den fått en mer sportslig søster i form av en sedanutgave, og denne har ikke overraskende også aerodynamiske former.

Faktisk er de to modellene nesten klinlike sett fra siden, foruten at sedanen selvsagt er lavere. Begge bilene er for øvrig svære doninger som strekker seg godt over fem meter i lengden ‒ slik luksusbiler gjerne gjør.

Aehra Sedan ble presentert under Milano Monza Motor Show, og er satt sammen på den samme plattformen som SUV-modellen. Men ifølge merket er de to elbilene også ulike når man studerer bilene nærmere, og de store forskjellene er unike grafiske signaturer foran og bak på bilen.

Med formen er altså den sammen, noe som betyr at bilens design består av to halvdeler. Den øvre delen er inspirert av flyene og byr på svært så rene og flytende linjer, mens den nedre har skarpe kanter og et langt røffere uttrykk.

‒ Med Aehra Sedan har vi stått friere til å gå enda lenger og fullt ut utnytte den eksepsjonelle designfriheten som er født ut av vår grunnlegger Hazim Nadas filosofi og visjon, sier Filippo Perini, Aehra-sjef for design.

‒ Og Aehras banebrytende bruk av kun de mest avanserte teknologiene som den globale bilindustrien og luftfartsindustrien har å tilby, legger han til.

Et sportslig design er et pluss når det kommer til elbiler, for det gjør også bilene mer aerodynamiske som gir enda litt mer rekkevidde. Og det er noe som denne bilen har nok av, iallfall målt mot dagens elbiler.

For bilen kommer i likhet med SUV-modellen med en spesiallaget batteriløsning fra Miba Battery Systems, og det åpner for rekkevidder som Aehra opplyser til 800 kilometer. Ettersom bilene fortsatt er et stykke unna, så får vi vente å se hva WLTP-rekkeviddene til de to bilene faktisk lander på. Men dette lover jo godt.

Slik ser den ut sett litt på skrå bakfra:

‒ Designet til Aehra Sedan er inspirert av en rekke kilder. I Italia sies det ofte at vi lever i et levende museum. Påvirkningen fra kunst og arkitektur er rundt oss, og skjønnhet er rundt oss. En skjønnhet som stammer fra renhet i uttrykk og estetisk funksjonalitet, sier Perini.

‒ I århundrer har italienske arkitekter, kunstnere og designere blitt inspirert av jakten på perfeksjon av proporsjoner. Denne lidenskapen og disiplinen er tydelig i hver linje og detalj i Aehra Sedan.

Ikke overraskende har Aehra brukt en masse lette materialer som karbonfiber og bærekraftige komposittmaterialer for å holde vekten nede, og bilen kan som SUV-søsteren også by på de kule falkedørene som åpner seg oppover.

‒ Debuten til Aehra Sedan, bare åtte måneder etter at vi avslørte vår første SUV-modell og den nylige kunngjøringen av vårt partnerskap med Miba Battery Systems, bekrefter at Aehra fortsatt er på rett spor i sitt strategiske oppdrag om å levere en trinnvis endring i designet, kunde- og eierskapsopplevelsen av ultra-premium elektriske biler, sier medgründer, styreformann og administrerende direktør Hazim Nada.

‒ De første kundeleveransene av Aehra Sedan og Aehra SUV vil starte innen 2026. Og når de endelige produksjonsvariantene kommer ut på veien, vil de se nesten identiske ut med modellene vi har avduket, noe som sikrer at vi ikke går på kompromiss med løftet vårt om å kombinere en ekstraordinær kjøre- og eieropplevelse med eksepsjonell design og teknologi.

Ok, så de bilene som går inn i produksjon skal altså se ut som disse prototypene, og det er jo bra. Hva mer vi kan vente oss fra Aehra får tiden vise, og i mellomtiden kan du jo sjekke ut bildene av Aehra Sedan:

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter