1.904 måter å gjøre Carmen spesiell på

Det spanske luksusmerket Hispano Suiza tar skreddersydd til et helt nytt nivå med Carmen.


Om du blir en av de 19 eierne av den luksuriøse og ganske så unike Hispano Suiza Carmen, bør du beregne litt tid på konfigureringen. For her snakker vi ikke bare om minutter eller timer, men faktisk dager.

Merket melder nemlig at det ikke er færre enn 1.904 muligheter for å gjøre akkurat din Carmen helt unik og spesiell, noe som er mulig gjennom et nytt program kalt Unique Tailormad som skreddersyr bilene på et helt nytt nivå.

Ikke det at man trenger å skreddersy Carmen, for som original bør den skape oppsikt så det holder.

Det spanske merket (finnes et Hispano Suiza-merke i Sveits også) har nemlig tatt utgangspunktet i en svært så futurisk modell på 1930-tallet, Dubonnet Xenia, og designet en helt ny modell i samme stil.

Nå har de heldigvis nøyd med å kopiere linjene fra denne, for alt annet er nytt og så imponerende med Carmen.

For dette er en ganske så vill elektrisk superbil som veier inn til kun 1.690 kilo, og med et elektrisk drivverk som huser 1.019 hestekrefter og 1.160 Nm skyter bilen opp til 100 km/t på under 3 sekunder.

Men det var åpenbart ikke godt nok, så de har også lansert en spesialversjon som kun skal lages i fem eksemplarer ‒ en enda mer potent modell med 1.114 hk og et dreiemoment på 1.600 Nm.

Carmen Boulogne når nesten 300 km/t i toppfart, og med en elmotor på hver av bakhjulene klarer den 0-100 km/t på imponerende 2,6 sekunder. Her har Hispano Suiza barbert vekk enda mer vekt, og Boulogne-utgaven veier kun 1.630 kilo.

Batteripakken er på 80 kWh, og rekkevidden skal visstnok være en plass over 400 kilometer. Men skal du klare det må du være ytterst forsiktig med gassfoten.

Forsiktig trenger du kanskje ikke å være når du skal tilpasse bilen, men du bør iallfall være konsentrert.

Hver kunde får tre hovedvalg, Elegance, Heritage og Sport, og basert på disse vil hver klient ha muligheten til å velge forskjellige farger eller materialer for både interiøret og eksteriøret.

Utvendig er det mulig å tilpasse ting som grillen, bakspeil, karosserifarge, hjul og luftinntak, mens valgene på innsiden inkluderer forskjellige alternativer og farger for ratt, dashbord, setepolstring og gulvmatter.

Totalt er det altså 1.904 mulige kombinasjoner, noe som i praksis sørger for at ingen identiske Hispano Suiza Carmen forlater Barcelona-fabrikken.

Og da er det kanskje på sin plass å ta en titt på en av de fem Boulogne-versjonene, og denne ble bestilt lenge før Unique Tailormad var på plass. Den amerikanske kunden (av alle ting, en madrass-milliardær!) reiste like godt til Barcelona, og der gjorde han sine skreddervalg sammen med ingeniørene.

Resultatet gjør nok at mange føler at de bør legge seg ned på en madrass og puste litt ekstra, for vi har ikke sett noe som kommer i nærheten av denne lakkert i en slags metallic lilla-farge.

Les også:

Les mer om:

Elbiler Nyheter