Hjem / Nyheter / XCellent beskyttelse

XCellent beskyttelse

Euro NCAP har testet åtte nye modeller inkludert Volvo XC60, og alle oppnådde fem stjerner i kollisjonstestene. Volvo XC60 er den sikreste bilen i 2017.

At dagens biler er mye sikrere enn de litt eldre de seneste testene til Euro NCAP et bevis for. De 11 siste modellene de har testet har fått fem stjerner av fem mulige, og dette inkluderer åtte biler de akkurat har testet.

Annonse

De har testet biler i alle kategorier. Småtassene Seat Arona og Volkswagen Polo, mellomklasse SUV’ene VW T-Roc, Skoda Karoq og Mitsubishi Eclipse, familiebilene og «kusinene» Opel Crossland X og Citroën C3 Aircross og den litt større SUV’en Volvo XC60 – årets sikreste bil.

Siden Volvo kom med sikkerhetsbeltene en augustdag i 1959 har de hatt fokus på sikkerhet, og dagens modeller er intet unntak.

Euro NCAP har testet den nye XC60, og den imponerte stort. Faktisk matchet den prestasjonene til storesøsteren XC90 og oppnår en nesten perfekt poengsum på 98 på beskyttelse av voksne i bilen.

‒ Selvsagt er det bra å se merker som Volvo nesten får full uttelling på noen områder av våre tester, men det viser også at NCAP må utvikle seg. Neste år kommer det nye tester, og det vil bli vanskeligere å få fem stjerner, sier generalsekretæren i NCAP, Michiel van Ratingen.

XC oppnådde også 95 prosent i kategorien sikkerhetsutstyr, 87 prosent i barnebeskyttelse og 76 prosent i fotgjengerbeskyttelse.

Annonse

Modellen som ble testet var for øvrig en Volvo XC60 D4 AWD Momentum.

Tidligere i år har NCAP også testet Volvo S90 og Volvo V90, og begge de to oppnådde også fem stjerner.

Noe de sju andre bilene i det nyeste testen også oppnådde.

Selv om Opel Crossland X og Citroën C3 Cross som deler plattform er de eneste som ikke er utstyrt med AEB (automatisk nødbrems) ble det også fem stjerner på de to, selv om C3 Cross kun oppnådde 60 prosent i sikkerhetsassistanse og Crossland X kun oppnådde 57 prosent i samme kategori.

Også de andre bilene som Euro NCAP nå har testet får full stjerneuttelling. Det gjelder Mitsubishi Eclipse Cross, Skoda Karoq, Volkswagen T Roc, Volkswagen Polo og Seat Arona.

De aller fleste bilene med standardutstyr som er testet i 2017 har fått fem stjerner, men det gjelder ikke alle.

De som har fått fire stjerner er: Opel Ampera-e, Honda Civic, Nissan Micra og Citroën C3.

De som har fått tre stjerner er: Ford Ka+, Fiat 500, Fiat Doblo, Suzuki Swift,  Ford Mustang, Kia Rio og Kia Picanto.

En eneste bil har fått to stjerner, og det er Ford Mustang. Men den har blitt oppgardert og testet igjen, og da fikk den altså tre stjerner.

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

En ny lynladestasjon er åpnet i Tyskland, og denne leverer 450 kW. (Foto: BMW)

100 km rekkevidde på under 3 minutter

BMW og Porsche har satt opp den aller første lynlade-stasjonen i prosjektet FastCharge, og her …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *