Annonse
Hjem Nyheter VW rundet for første gang millionen

VW rundet for første gang millionen

Aldri før har Volkswagen-gruppen solgt så mange kjøretøy i løpet av en måned som i september. Tyskerne klarte for første gang å presse seg over den magiske grensen på en million.

Volkswagen-gruppen består av betydelig mer enn bare Golf og Passat. Faktisk finner vi åtte forskjellige merker i den millionen som de nå rapporterer om.

Nå er det fortsatt Volkswagen personbiler de selger klart mest av. Mer eksakt 593.700 slike i september, og disse sto altså for godt over halvparten av det totale salget. Det var en økning på 8,4 prosent i forhold til september 2016.

Audi hører også hjemme under i Volkswagen-gruppen, og det merket solgte 178.400 biler. Også de økte, men kun med 2,6 prosent i forhold til tilsvarende måned i fjor.

Tredje mest solgte i konsernet var Skoda, som økte med 5,4 prosent opp til 112.900 solgte biler.

Saken fortsetter under Annonsen

Fra Tsjekkia tar vi turen til Spania hvor vi finner Seat, nok et Volkswagen-eid merke. Spanjolene satser hardt for tiden, og fikk i september belønning i form av et økt salg på 11,2 prosent. Totalt solgte de 39.800 biler i september.

Det siste personbilmerke i VW-gruppen er tyske Porsche. De opplevde en tilbakegang på 5,3 prosent, og endte på 20.800 biler. I september 2016 solgte de 22.000 biler. Porsche var de eneste som solgte færre biler i VW-gruppen.

De tre andre bilgruppene er Volkswagens nyttekjøretøy, MAN og Scania. Også de tre opplevde en økning i salget.

Til sammen solgte Volkswagen-gruppen 1.010.100 kjøretøy i september, en økning på 6,6 prosent og altså ny bestenotering.

‒ Rekorden viser styrken til Volkswagen-gruppen. Vi har spennende merker og flere kunder over hele verden, og spesielt SUV’ene er populære. Kina spiller en viktig rolle akkurat på det området, sier Fred Kappler, leder av salgsgruppen til Volkswagen.

Europa har vært det største markedet til gruppen, men er nå passert av Kina. Gruppen solgte 404.500 biler i Europa, men Kina klarte akkurat å presse seg foran med 2.000 flere kjøretøy. Økningen i verdens mest folkerike land var på 6,3 prosent, mens økningen i Europa var på 1,5 prosent.

Til sammen solgte Volkswagen-gruppen 7,8 millioner kjøretøy fra januar til september i år.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker