Annonse
Hjem Elbiler Volkswagens første elbil heter ID. 3

Volkswagens første elbil heter ID. 3

Volkswagen åpnet i dag opp for reservasjoner for den kommende elbilmodellen, som har fått navnet ID. 3.

To og et halvt år etter at Volkswagen viste fram en konseptmodell av en ny elbil i Golf-størrelsen, har de endelig … gitt den et navn.

Jepp, Volkswagen holder fortsatt kortene tett til rystet rundt den kommende modellen, men i forbindelse med at de åpnet for reserveringer av ID. 3 har de gitt oss litt mer info.

Kundene som vil stille seg i kø må betale 1.000 euro i depositum, og de billigste versjonene skal starte rett i underkant av 30.000 euro i Tyskland. Det betyr en pris et eller sted rundt 300.000 kroner i Norge.

Men som vi har sett med flere av de andre nye elbilmodellene så har også VW en spesialmodell som de vil tilby først. Denne kaller de ID. 3 1ST, og har en rekkevidde på 420 kilometer. Denne spesialmodellen skal produseres i 30.000 eksemplarer, og vil ende opp en plass under 40.000 euro i Tyskland.

Saken fortsetter under Annonsen

Spesialmodellen er ikke kjempespesiell, for Volkswagen tilbyr den med fire farger og tre versjoner. Den kommer også med ting som stemmekontroll, navigasjon, IQ.Light, head up-display med AI-teknologi og panoramatak.

De som vil ha en ID. 3 raskt må altså bestille en slik en.

Men den nye elbil-modellen kommer også med to andre batteripakker.

Den minste har et batteri på 45 kWh og en rekkevidde på 330 kilometer, mens den største har 77 kWh og skal rulle hele 550 kilometer før du må finne fram ladekabalen. Produsenten forventer selv at den med 420 kilometers rekkevidde og et batteri på 58 kWh blir «folke-modellen».

Volkswagen slenger også på ett år med gratis lading (eventuelt opp til 2.000 kWh) via appen We Charge og ladenettverket Ionity for de som kjøper 1ST-versjonen.

Produksjonen av ID. 3, hvor tallet 3 står for den kompakte klassen den hører hjemme i, skal starte opp senere i år, med de første leveringene forventet i midten av neste år.

Volkswagen har altså åpnet for reservasjon i 29 europeiske land, og tyskerne peker på det aller viktigste landet som Norge.

Så ja, det er også mulig for nordmenn å reservere seg en ID. 3 fra nå av.

Volkswagen regner med å levere mer enn 100.000 ID. 3 per år, og ser på den elektriske modellen som den «nye» Golfen når det kommer til popularitet.

ID. 3 er altså den første i rekken av ID.-biler på MEB-plattformen, og den skal få følge av den elektriske SUV-modellen ID. Crozz i 2020.

Året etter skal ID. Roomzz komme, den foreløpig siste av ID.-modellene som Volkswagen har vist fram.

Her er flere bilder av ID. 3, men vi må vente til september før Volkswagen viser den helt og fullt.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,717FansLik
81FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker