Annonse
HjemNyheterVR-briller og app skal forandre kjørestilen

VR-briller og app skal forandre kjørestilen

Årlig dør over 3.600 unge på de veiene i EU, og mange av disse er sjåfører av biler. Nå skal VR-briller og en app gjør de yngste mer bevisste på trafikksikkerhet.

Det er Ford som har gått sammen med VR-studioet Happy Finish og Google for å utvikle en app kalt «Ford Reality Check». Denne appen skal gjøre bilistene bevisst på hvor farlig det er å bli ukonsentrert og hvor raskt en ulykke kan oppstå.

Appen bruker Google Daydream VR til å vise hvor raskt det kan gå. Du er en sjåfør som skal plukke opp venner på tur til en fest. Øyeblikkelige meldinger, telefonsamtaler og passasjerer konkurrerer alle om oppmerksomhet, og det hele ender opp med katastrofale følger. Og det er din feil.

Du ender til slutt opp i en rettssal.

Saken fortsetter under Annonsen

Appen er allerede testet ut, og ifølge Ford har 90 prosent av de som har testet den sagt at de vil endre kjørestil.

‒ Å bli involvert i en bilulykke kan forandret livet, og, dessverre for altfor mange unge, noe som fører til at livet blir tragisk forkortet. Vi håper ved å vise hvor fort dette kan skje at vi oppfordrer unge folk til å kjøre mer sikkert, sier Jim Graham hos Ford Driving Skills for Life.

Appen vil lanseres på et senere tidspunkt, men Ford vil allerede nå bruke den i forbindelse med Ford Driving Skills For Life hvor unge sjåfører kurses. I Norge arrangeres dette kurset for første gang denne uka, med 440 påmeldte sjåfører mellom 18- og 24 år.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse