Annonse
Hjem Nyheter Volvo XC40 årets bil i Europa

Volvo XC40 årets bil i Europa

Den minste av Volvos SUV-modeller stakk av med prisen som Europas beste bil i forkant av Genève Motor Show.

Prisen er den mest prestigetunge i Europa, og Volvo XC40 konkurrerte mot hele 36 andre modeller. Den slo knock-out på dem alle, og ble dermed den aller første Volvoen som blir kåret til Europas beste bil i løpet av 55 år.

60 medlemmer fra 23 land falt åpenbart pladask for modellen, og XC40 endte opp med hele 325 poeng når opptellingen var fullført.

Nummer to, overraskende nok den lille Seat Ibiza som egentlig ikke er så liten på innsiden, oppnådde 242 poeng, mens BMW 5-serien tok den siste pallplassen med 226 poeng. Finalefeltet besto for øvrig av sju modeller.

XC40 tok altså en suveren seier med sin nye SUV.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Å vinne denne prisen med vår nye XC40 er perfekt timing, sa Håkan Samulesson, president og administrerende direktør hos svenskene.

‒ Volvo har nå tre SUV-modeller globalt tilgjengelig for første gang. XC40 vil være sterk medvirkende til å vokse videre, og tar oss inn i et sterkt voksende segment med små SUV’er.

XC90 og XC60 har tidligere hanket inn titler, mens XC40 blant annet er kåret til årets bil av det britiske magasinet What Car?

Det er ikke bare journalistene som lar seg imponere av den nyeste SUV-modellen til Volvo. Allerede i startgropa har de solgt over 20.000 XC40 i Europa og Nord-Amerika, og nå står det gedigne markedet i Kina for tur. Volvo har som kjent kinesiske eiere i Geely.

XC40 er som ventet stappet av teknologi, og den er også designet som den første fra Volvo for å bli delt på. XC40-eierne kan dele bilene med venner og familie ved hjelp av Volvo on Call, og en ny digital nøkkelteknologi. Care by Volvo-kunder får bildeling som standard.

Og når vi snakker om Care by Volvo. XC40 er også den første Volvo-modellen som det er mulig å leie på månedsbasis. Da er alt inkludert, og kun et flatt månedsbeløp trengs å betale.

Åpenbart lot jurymedlemmene også seg imponere av sikkerhetssystemene i lillesøsteren, som inkluderer Volvo Cars Pilot Assist-system, City Safety, Run-off Road Protection, Run-off Road Mitigation, Cross Traffic Alert med bremsestøtte, og et 360 graders kamera som gjør det enklere å manøvrere inn på trange parkeringsplasser.

En annen ting Volvo åpenbart er stolte over er oppbevaringen i bilen. Interiørdesignerne har kommet opp med nye løsninger for oppbevaringsplass i dørene og under setene, laget en egen plass med trådløs lading til mobiltelefoner, har lagt inn en nedfellbar krok til små poser og en avtakbar avfallsbøtte i konsollen.

Og det aller beste for norske kunder. Volvo skal som kjent elektrifisere alle modellene sine i 2019, så det kommer en hybridvariant av XC40. Ikke nok med det. Volvo sier at de også kommer med en helelektrisk versjon av XC40. Den blir altså en elbil, noe som vi jo vet har litt å si på prisen.

For dette er ikke en billig «småbil». Startprisen er på 412.900 kroner, og da snakker vi om diesel. T4-versjonen med 190 hestekrefter starter på 528.900 kroner.

Men så er den da også årets beste bil.

‒ Vi har en klar strategi for å vokse, og vi er forpliktet til å lede innen bilsikkerhet, nettverksservicer og elektrifisering, sier Samuelsson.

‒ XC40 reflekterer denne forpliktelsen, og når vi ser tilbakemeldingene fra våre kunder og COTY-juryen så er vi på riktig vei.

Volvo ruller altså videre.

Her er de sju finalistene og poengsummene i Car of the Year (COTY):

Volvo XC40 325 poeng
Seat Ibiza 242 poeng
BMW 5-serien 226 poeng
Kia Stinger 204 poeng
Citroën C3 Aircross 171 poeng
Audi A8 169 poeng
Alfa Romeo Stelvio 163poeng

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker