Hjem / Elbiler / Volvo vraker diesel for første gang
Her er Volvo S90, V90, XC60 og XC90 med T8 Twin Engine AWD Inscription. (Foto: Volvo)
Her er Volvo S90, V90, XC60 og XC90 med T8 Twin Engine AWD Inscription. (Foto: Volvo)

Volvo vraker diesel for første gang

Den nye S60 blir Volvos aller første modell som ikke kommer som diesel.

Volvo jakter på løsninger som erstatter den tradisjonelle forbrenningsmotoren, og det går nå utover den utskjelte dieselmotoren.


Svenskene vil rett og slett ikke produsere en slik variant av den nye sedanen, men kommer likevel med fire varianter av bilen som kommer i 2019.

En med bensinmotor, en med mildhybrid bensinmotor, en plug-in hybrid bensinmotor samt en elbilvariant.

Dette er i tråd med det de annonserte tilbake i juli 2017 ‒ hvor de lovte elektrifiserte varianter av alle modellene fra og med 2019.

‒ Vår framtid er elektrisk, og vi vil ikke lenger utvikle en ny generasjon dieselmotorer, sier Håkan Samuelsson, konsernsjef i Volvo Cars.

‒ Vi vil fase ut biler som kun har forbrenningsmotor med bensinhybrid-versjoner som overgangsalternativ mens vi beveger oss mot full elektrifisering. Den nye S60 representerer neste trinn i den lovnaden, legger han til.

Senest i forrige måned gikk Volvo ut og understreket at halve flåten som selges innen 2025 skal være helelektriske. Av strategiske grunner skjedde dette under Beijing Auto Show, slik at de kan posisjonere seg som en viktig aktør i det kinesiske markedet hvor elektriske biler blir viktige i årene som kommer.

Den nye S60 er basert på Scalable Product Architecture (SPA), en plattform som 90- og 60-modellene bruker. Til å begynne med kommer S60 med en firesylindret Drive-E bensinmotor i tillegg til to plug-in hybridvarianter, før de vil komme med en mildhybrid året etter. De sier ingenting om når en eventuell elbil-modell av S60 kommer.

Produksjonen av den nye S60 starter til høsten på fabrikken i Charleston i Sør-Carolina, noe som betyr at amerikanskproduserte S60 vil rulle på veiene i Norge.

Det er helt klart nye tider.

Følg bil24 på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Lamborghini lanserer en ny racingserie som kombinerer asfalt og terrengkjøring, og en spesialversjon av Urus skal brukes. (Alle foto: Lamborghini)

Verdens villeste SUV

Lamborghini Urus er en av de aller mest ekstreme SUV-ene som er laget. Om det …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *