Annonse
Hjem Nyheter Volvo vil «resirkulere» bilen

Volvo vil «resirkulere» bilen

I sin kamp for et bedre miljø vil Volvo at minst 25 prosent av plast brukt i framtidige modeller skal være av resirkulerende materialer innen 2025.

Den svenske produsenten som også er hovedsponsor for jorda rundt-seilasen Volvo Ocean Race har for lengst erklær krig mot plast, som er et spesielt stort problem for havet. Årlig havner 8 millioner tonn plast i havet, og i snitt dumpes en lastebillast med plast i havet hvert eneste minutt.

Volvo har tidligere annonsert at de skal kvitte seg med all engangsplast, altså slike ting som plastkopper og plastbestikk innen utgangen av 2019. Dette innebærer 20 millioner enheter, og inkluderer også spesielle papirprodukter og andre produkter som ikke lar seg bryte ned av naturen.

Til sammen estimerer Volvo at de vil fjerne rundt 500 plastgjenstander per ansatt i året.

Men de vil også gjøre noe med plasten i bilen.

Saken fortsetter under Annonsen

Innen 2025 skal 25 prosent av plasten i en bil være laget av materialer som lar som resirkulere, og demonstrere at dette faktisk er mulig ved å vise fram en spesialbygd XC60 plug-in hybrid. Den er identisk med en original XC60, men har fått byttet ut flere av plastdelene med annet materiale.

‒ Volvo Cars er forpliktet til å minimere sitt globale miljøavtrykk, sier konsernsjef Håkan Samuelsson.

‒ Miljøvern er en av Volvos kjerneverdier, og vi vil fortsette å finne nye måter å bringe dette inn i selskapet. Denne bilen og vår resirkulerte plastambisjon er ytterligere eksempler på den forpliktelsen.

Svenskene viste i fjor fram en spesiell Volvo Ocean Race-versjon av V90 Cross Country, som blant annet matter hadde matter laget av Econyl, et tekstil utviklet av 100 prosent resirkulert nylon. Dette inkludert forlatte fiskegarn og tau hentet opp fra havbunnen.

Også den nye XC60 har spesielle løsninger, som for eksempel gulvteppet som inneholder fibrer som kommer fra PET-plastflasker og resirkulert bomullmiks fra klesprodusenter. Også setene bruker fibre fra plastflasker, mens brukte bilseter er gjenbrukt som lydisolering under panseret.

‒ Vi jobber allerede med gode, framtidsrettet leverandører når det gjelder bærekraft, sier Martina Buchhauser hos Volvo.

‒ Vi trenger imidlertid økt tilgjengelighet av resirkulert plast hvis vi skal gjøre vår ambisjon til en realitet. Derfor krever vi at enda flere leverandører og nye partnere blir med på å investere i resirkulert plast for å hjelpe oss med å realisere vår ambisjon.

Volvo Ocean Race har nå kommet til Göteborg, og det var under helgens stopp der at Volvo viste fram bilen og la fram sine nye ambisjoner. Tidligere SV-leder og nå leder av FN’s miljøprogram Erik Solheim er selvsagt glad for Volvos engasjement.

‒ Omfattende gjenvinning og gjenbruk av plast er avgjørende for vår innsats for å snu tidevannet for plastforurensning, sier Solheim.

‒ Volvos innsats for å integrere plastavfall i utformingen av den neste bilparken setter et nytt mål som vi håper andre i bilindustrien vil følge. Dette er et bevis på at dette problemet kan løses av design og innovasjon.

I 2017 annonserte Volvo at alle modellene fra 2019 også skal elektrifiseres, og i forrige måned sa de at halvparten av alle bilene de produserer i 2025 skal være elbiler.

De har også et uttalt mål om at produksjonen skal være klimanøytral innen 2025, og åpnet sin første klimanøytrale fabrikk i Skövde i januar.

Følg bil24 på Facebook

 

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,647FansLik
73FølgereFølg
84FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker