Annonse
HjemNyheterVolvo skal bygge biler for nytt merke

Volvo skal bygge biler for nytt merke

Volvo skal produsere biler for Lynk & Co, det nye bilmerket som skal fokusere på unge bilførere.

Svenskene eier 30 prosent av det nye, kinesiske merket, mens Geely Auto eier 50 prosent og Zhejiang Geely Holding 20 prosent i Lynk & Co.

Det er allerede kjent at Volvo må dele teknologi med Lynk og Co, og nå skal de også dele den kompakte arkitekturen (CMA) og fabrikken i Belgia.

Volvos fabrikk i Gent, som for tiden produserer den nye XC40, V40, V40 Cross Country og sedanen S60, skal nemlig produsere nye Lynk & Co-modeller.

Fabrikken har satt sammen Volvo-modeller siden 1965, og har rundt 5.000 ansatte. Fabrikken er Volvos eneste utenfor Sverige i Europa, og skal også produsere den nye S60 stasjonsvognen.

Saken fortsetter under Annonsen

‒ Vår fabrikk i Gent er allerede en av de mest effektive bilfabrikker i Europa med en veldig talentfull arbeidstokk, sier Javier Varela, visepresident i produksjon og logistikk hos Volvo Cars.

‒ Lynk & Cos beslutning om å velge Gent som sin europeiske produksjonsplass viser den høye kvaliteten som er underbygger Volvos globale produksjonsstrategi, legger han til.

Lynk & Co er allerede på vei ut i det kinesiske markedet med sin første modell, en kompakt SUV kalt 01, og de har også vist fram 03-modellen. Merket ble stiftet av Volvos kinesiske eiere tilbake i 2015, og er designet i Sverige. Ettersom det fokuseres på unge bileiere vil modellene få mye, ny teknologi, og det satses på nettverk og mobilitet.

Her er to bilder av Lynk & Co 01, og saken fortsetter under bildene.

Produksjonen i Belgia vil starte til neste år, og da med fokus på det europeiske markedet. Den blir dermed en ny konkurrent til Volvo.

‒ Vi ser stort potensiale i det nye merket som nå kommer til Europa, og vi er glade for å gi de teknologisk støtte og industriell ekspertise, sier Volvo-sjef Håkan Samuelsson.

Samarbeidet mellom Volvo og deres søstermerke er en del av ny forretningsplan fra Volvo, og den inkluderer nå en elektrisk arm (Polestar), et programvareselskap og en ny forretningsmodell for leie av biler. De håper nå på nye synergieffekter når Lynk & Co tar turen til Belgia.

Geely-gruppen består i tillegg av Volvo og Lynk & Co av Geely Auto, Polestar, Proton, Lotus, London EV, Yuan Cheng Auto, den flyvende bilen Terrafugia og turdelingsselskapet Caocao. De har også kjøpt seg opp i AB Volvo, og er nå den største eieren av det svenske selskapet som blant annet produserer lastebiler.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,126FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse