Annonse
HjemNyheterVolvo-sjokk ‒ sier opp avtale med svær forhandlerkjede

Volvo-sjokk ‒ sier opp avtale med svær forhandlerkjede

Til stor overraskelse har Volvo sagt opp forhandleravtalen med Bilia, Nordens største forhandlerkjede.

Det er svenske Gøteborgs-Posten (GP) som melder at avtalen er sagt opp med 2-års oppsigelsestid, og oppsigelsen gjelder både bilsalg og serviceavtale.

I Norge har Bilia 13 forhandlere i Økern, Drammen, Gjøvik, Kongsvinger, Hamar, Jessheim, Lillestrøm, Fornebu, Lillehammer, Gol, Follo og Hønefoss, samt Jensen og Scheele i Halden som ble kjøpt opp i 2019.

Ifølge Bilnytt står for rundt 40 prosent av det norske Volvo-salget, og ifølge GP omsatte de for hele 29,5 milliarder svenske kroner i Sverige og Norge i fjor. Da solgte de Volvo-biler for rundt 6,4 milliarder svenske kroner.

Saken fortsetter under Annonsen

Totalt har Bilia rundt 5.000 ansatte hos sine forhandlere i Sverige, Norge, Tyskland, Luxembourg og Belgia.

‒ Ettersom Bilia har hatt et langvarig og utviklende samarbeid med Volvo, forventer vi at også i tiden framover finner samarbeidsformer for å utvikle tjenester samme slik at vi kan møte kundens forventninger, sier visepresident Per Avander ifølge en pressemelding GP referer til.

Bilia i Norge er ikke helt på bar bakke selv om de vil stå uten Volvo. Konsernet forhandler også Toyota, Lexus, BMW og Mini i Norge, noe de vil fortsette med.

Administrerende direktør for Bilia i Norge, Frode Hebnes, sier til bransjebladet Bilnytt at dette kom overraskende på han, og han vet ikke hvorfor dette nå skjer.

Hebnes sier videre at Volvo fortsatt skal være en viktig del av Bilia i et langsiktig perspektiv, med salg av brukte biler og verkstedtjenester.

(Foto: Volvo)
(Foto: Volvo)

Volvo som har hovedkontor i Gøteborg vil ikke svare på noen spørsmål fra den svenske avisen, men bekrefter at oppsigelsen er reell.

Bilia har fått hard medfart på aksjemarkedet etter at nyheten er kjent, og aksjen falt med nærmere 25 prosent tirsdag formiddag.

Les også:

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse