Annonse
HjemNyheterVolvo ruller fram i Kina

Volvo ruller fram i Kina

Verdens største bilmarked er Kina, verdens mest folkerike land. Det er også det viktigste. Og Volvo, skal vi si ruller, fram der i et stadig økende tempo.

Nå er Volvo kjent som et svensk bilmerke, men de fleste har fått med seg at den største aksjonæren kommer fra Kina. Geely er hovedaksjonær, men Volvo Cars er også deleid av svenske AP-fonden (pensjonistfond), AMF (pensjonistforsikring) og Folksam (forsikringsselskap).

Så de er på en måte på hjemmebane i det gedigne markedet som har åpnet seg. Og Kina er allerede det landet hvor Volvo selger flest biler, og det er voksende.

Sammenlignet med september i fjor økte Volvo salget i september med hele 29,8 prosent, og solgte totalt 11.544 biler der. Det er bare 2.000 færre enn det totale bilsalget i Norge i september. Så vi skjønner at det er et enormt marked.

Saken fortsetter under Annonsen

Ettersom de er eid av kinesere produserer de også biler der. Nærmere bestemt XC60, S60L og S90. Og det var disse modellene som sørget for det gode resultatet.

De kan også notere seg for en økning på 23,7 prosent i Asia i år.

Verdens viktigste marked til nå har vært USA. Også der ruller Volvo framover ‒ i et enda større tempo enn Kina selv om antall biler er mer beskjedent. Salget år-til-år gikk faktisk opp med hele 40,7 prosent, anført av den nye SUV’en XC90. Men også S90 og den nye XC60 bidro til sterke salgstall i USA. Til sammen solgte Volvo 7.900 biler i USA i september.

Selv om disse to er de største markedene rent bilmessig er det EMEA-området (Europa, Midtøsten oog Afrika) som er lokomotivet for Volvo. Her solgte svenskene 29.606 biler i september.

Hjemme i Sverige ble det registrert 5.745 nye Volver i september.

Det totale salget for Volvo økte 11,2 prosent i september sammenlignet med september i fjor, med XC60 som «vinneren» med 14.391 solgte biler.

Volvos bilgruppe hadde et driftsresultat på 11 milliarder kroner i 2016, og satte rekord med å selge 534.332 biler.

Volvo er for øvrig et latinsk ord som betyr «jeg ruller». Ordet stammer fra volvere, som betyr… jo, kulelagre! Det visste du kanskje ikke?

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse