Annonse
Hjem Nyheter Volvo kjøpte digitalt selskap

Volvo kjøpte digitalt selskap

Volvo girer ytterligere opp for framtidens løsninger, og har kjøpt det digitale parkeringsbetjeningsselskapet Luxe.

Luxe har bygd opp en digital plattform som lar bilister bestille en parkeringsassistent via en app. Plattformen fungerer slik at en bilist kan bestille en betjent, som tar imot bilen på avtalt sted. Personen kan deretter både parkere bilen, vaske den og fylle opp tanken om det er ønskelig.

Bilprodusenter kappes om å kjøpe opp selskaper som kan hjelpe dem over til den neste generasjonen av bilteknologi, og Volvo har allerede satt opp en avdeling i Silicon Valley i San Fransisco som skal jobbe med digitale løsninger.

Med i dette teamet kommer de ansatte fra Luxe, inkludert ledelsen. Selskapet slipper å flytte, ettersom de var lokalisert der fra før av.

‒ Vår visjon om framtiden er at teknologi vil gjøre hverdagen enklere slik at du aldri mer trenger å fylle tanken, vaske bilen eller ta bilen på service. Oppkjøpet av Luxe er et steg i den retningen, sier Atif Rafiq, sjefen for Volvos digitale avdeling i Silicon Valley.

Saken fortsetter under Annonsen

Volvo var på jakt etter teknologien til Luxe som går på planlegging av rute, logistikk og rutetid. Luxe har etter hvert fått god erfaring med å kode slike algoritmer inn i en plattform.

‒ Ettersom stadig flere biler er på et nettverk, vil digitale produkter bli et kritisk punkt når forbrukerne skal velge ny bil. Å forenkle opplevelsen og gi forbrukerne direkte kontroll er hva dagens teknologi muliggjør, og hva som definerer vårt syn på det digitale rom, sier Rafiq.

Luxe tilbydde tjenester i flere av de store amerikanske byene, og ble startet opp for fire år siden.

‒ Volvo vil la oss gjennomføre vår visjon, og de vil la oss operere som en selvstendig enhet med noen av Volvos spennende initiativer innenfor mobilitet og digital forbrukeropplevelse, sier en av grunnleggerne, Curtis Lee.

Volvo vil komme med sine første elbiler i 2019, og har inngått en dypere samarbeid med søsterselskapet Lynk som skal produsere rene elbiler.

Både Volvos bilavdeling og Lynk er eid av kinesiske Geeley.

Hva Volvo betalte for Luxe er ikke kjent.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,777FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker