Annonse
Hjem Nyheter Volvo hylles av FN

Volvo hylles av FN

I 2019 tar Volvo steget ut i elbil-markedet. Akkurat det liker FN svært godt.

De forente nasjonene har akkurat gitt ut en report om den globale utviklingen som tar for seg løsninger på miljømessige utfordringer. Tittelen er intet mindre enn: «United Nations global compact progress report».

Bakgrunnen for rapporten er at de 193 medlemslandene tilbake i 2015 ble enig om en klimamålsetning i 2030 som inneholdt 17 utviklingsmål.

De tar nå for seg utviklingen blant de store selskapene, og ser om det er noen som faktisk prøver å bli mer klimavennlig.

Og det er det selvsagt. Faktisk sier 75 prosent av selskapene at de nå tar grep. Inkludert bilindustrien.

Saken fortsetter under Annonsen

Volvo gjør noe smart. De legger nemlig til rette for å lage alle typer biler i sine plattformer. Deres nyeste SUV, XC40 er bygget på den nye modulære arkitektur CMA (Compact Modular Architecture). Og på den kan de lage bensinbiler, dieselbiler, hybrider ­‒ og helelektriske biler.

Dette forenkler produksjonen, og dermed har Volvo muligheten til å lage elversjoner av samtlige modeller. Noe de også skal fra 2019.

Det betyr altså at uansett hvilken modell du velger, kan du kjøpe denne også med eldrift. Mellom 2019 og 2021 vil Volvo komme med tre modeller av ordinære Volvo, og to ekstremmodeller fra Polystar som alle har eldrift i tillegg til ordinært drivstoff og hybridvarianter.

Alt dette har FN fått med seg. De trekker fram 10 sjefer som har gjort dristige strategiske valg, inkludert Volvos president Håkan Samuelsson.

‒ Vi gjør dette ettersom vi tror det er det riktig å gjøre for Volvo Cars, og vil sette oss i en sterkere posisjon, sier han i rapporten.

Av de 9.500 bedriftene i Global Compact blir 44 trukket fram som ledende selskaper, deriblant Volvo og Daimler innen bilindustrien.

Tyskerne satser også tungt på nullutslippsbiler, og har også brøytet en noe spesiell vei. De har nemlig lansert en hybrid som ikke kombinerer bensin og strøm, men hydrogen og strøm.

Les mer om det her: Denne kombinerer eldrift og hydrogen

Det er for øvrig ingen norske selskaper blant de 44 som nå går foran i kampen for et bedre miljø.

Følg oss gjerne på Facebook

Les også: Sjekk ut nye Volvo XC40

Les også: Volvo letter på sløret rundt lynraske modeller

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,814FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker