Annonse
HjemNyheterVolvo feirer 1 million på to hjul

Volvo feirer 1 million på to hjul

Det er en stund siden vi har sett noen skikkelig stunts med Volvos lastebiler, men nå fyrer de av et skikkelig et. Se video.

Det skjer absolutt ting rundt Volvo Trucks for tiden.

Verdens nest største lastebilprodusent er i litt trøbbel etter at det ble kjent at de har problemer med en utslippskomponent som slites vel hardt. Med tiden kan denne komponenten føre til at NOx-utslippene overstiger den lovlige grensen, og problemet kan ifølge Volvo skyldes et av materialene de har brukt.

Og enda mer alvorlig blir det hele når Volvo også opplyser at dette gjelder kjøretøy solgt i Europa og Nord-Amerika, de to største markedene. Volvo solgte totalt 202.402 lastebiler i fjor.

Alt dette sendte Volvo-aksjen ned nesten 10 prosent, og verdier for nærmere 20 milliarder forsvant i et åndedrag.

Saken fortsetter under Annonsen

Men det var den negative nyheten, og de har flere positive også.

Som sin navnesøster Volvo Cars jobber også Volvo Trucks med elektriske kjøretøy. De utvikler for tiden to forskjellige modeller, Volvo FL Electric og Volvo FE Electric. Begge disse er ventet på det europeiske markedet i 2019.

Da skal også Volvo demonstrere en Volvo FE Electric i California, og de håper å trå inn i det amerikanske markedet med en elektrisk lastebil allerede i 2020.

Den andre store tingen i bilindustrien er selvkjørende biler. Også her jobber Volvo hardt, og utvikler for tiden en løsning som innebærer selvkjørende lastebiler mellom to faste punkter. Dette vil selvsagt revolusjonere fraktebransjen, og for å ikke glemme at autonome kjøretøy er ganske mye mer trafikksikre enn kjøretøy vi mennesker fører.

Volvo har ikke kommet med noe tidsperspektiv, så vi må nok vente litt på slike kjøretøy.

Slik ser Volvo for seg at en selvkjørende lastebil ser ut:

Volvos flaggskip heter FH, og den runder nå 25 år. Og den er populær. Svært populær.

I sommer rullet nemlig FH nummer én million ut av fabrikken, og 19. september ble denne bilen overrakt en fornøyd kunde under en messe i Hannover.

Og for å feire dette byr Volvo på et nytt stunt.

Eller, det er egentlig ikke de som står bak dette stuntet.

Det er filmserien kalt Reality Road som prøver seg på det ultimate lastebilstuntet ‒ nemlig å få en trekkvogn til å kjøre på to hjul. Dette er komplisert nok for biler, men å balansere de høye trekkvognene må være en tilnærmet umulig oppgave.

Men som du kan se av klippet under klarte gjengen bak Reality Road oppgaven med bravur. Meget imponerende.

Og husk å sjekk ut bonusklippet under denne videoen også!

Og vi må selvsagt avslutte med det mest episke stuntet til Volvo. Den tidligere actionhelten Jean-Claude Van Damme utfører en split helt ut av en annen verden. Dette kommer vi aldri til å glemme: 

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse