Annonse
HjemNyheterVolvo-eierne inn i Mercedes

Volvo-eierne inn i Mercedes

Geely skal ha sikret seg en prosentandel av aksjene til Daimler.

Det er Reuters som har snakket med to kilder som sier at Geely, det kinesiske selskapet som blant annet eier Volvo Cars, har kjøpt seg inn i Daimler, eierne til Mercedes-Benz.

Det skal være snakk om mindre enn 3 prosent, grensen for å offentliggjøre aksjekjøp i Tyskland.

Bakgrunnen skal være at Geely ønsker å posisjonere seg med tanke på elbiler, og vil som eiere få tilgang til teknologi fra Mercedes. Eksperter sier at Geely med dette kjøpet ønsker å tilrettelegge for et større samarbeid mellom de to i utviklingen av elbiler, og dermed utnytte synergier som kan være til fordel for de begge.

Seneste i november prøvde Geely å kjøpe 5 prosent av aksjene i Daimler, men den gang ble tilbudet avslått. Daimler ville ikke legge ut nye aksjer, slik at de utvannet den nåværende eierstrukturen.

Saken fortsetter under Annonsen

Den tyske avisen Bild am Sonntag hevder at Geely har som ambisjon til å bli den største aksjeeieren i Daimler, noe som innebærer at de må over en eierandel på 6,8 prosent. Det er aksjeposten til Kuwait Investment Authority, som er den største eieren. BlackRock er den nest største med en andel på 6 prosent. Alliansen Renault–Nissan–Mitsubishi eier 3,1 prosent av aksjene i Daimler.

Geely skal ha sikret seg posten ved å kjøpe opp eksisterende aksjer, men kjøpet er ikke bekreftet verken av Geely eller Daimler.

Daimlers administrerende direktør Dieter Zetsche sa i forrige uke da den nye Sprinter ble presentert at han ikke har sett Geely-sjefen på over ett år, og ikke hadde noe informasjon rundt dette.

Geely-eier Li Shufu snakket i forrige uke via en videolink til en bilkonferanse i tyske Bochum, og unngikk også temaet ved å si at det «å bygge opp merker i Europa har vært et mål helt fra starten av», men kommenterte altså ikke det påståtte kjøpet direkte.

Det kinesiske selskapet eier ikke bare Volvos personbilavdeling, men kjøpte seg også opp i Volvos tungtransportavdeling i november. De punget ut 27 milliarder kroner for aksjeposten til Cevian på 8,2 prosent.

Geely eier også det nye elbilmerket Lynk & Co, og gjennom Volvo også Polestar som kommer med sin første bil i 2019.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse