Annonse
Hjem Nyheter Volkswagen vurderer russisk kjøp

Volkswagen vurderer russisk kjøp

Volkswagen-gruppen har en fot innenfor de fleste store markedene, men ikke Russland.

Nå skal imidlertid bilgiganten være i samtaler med produsenten Gorkovsky Avtomobilny Zavod, forkortet og kjent som GAZ. Dette er en produsent av lettere kjøretøy som varebiler, minibusser, små lastebiler og busser. GAZ er en del av gruppen Basic Element, som er eid av den russiske oligarken Oleg Deripaska.

Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal Volkswagen nå være i samtaler med GAZ, men hvor stor del av selskapet de skal være interessert i å kjøpe er ikke kjent.

En kilde sier til Reuters at de ikke kun diskuterer et eventuelt aksjekjøp, men at andre muligheter også diskuteres.

GAZ ble opprettet etter en noe spesiell avtale i mellomkrigsårene. Da inngikk nemlig amerikanske Ford en avtale med myndighetene i det som den gang var Sovjetunionen om å lage biler. En fabrikk ble satt opp, som fikk navnet Nizhegorodsky Avtomobilny Zavod (NAZ).

Saken fortsetter under Annonsen

Den aller første bilen var faktisk en Ford Model A, solgt som NAZ-A i Sovjetunionen. Alstå Naza. Det er jo smått morsomt, er det ikke? Amerikanske NASA ble for øvrig opprettet da romkappløpet mellom de to nasjonene var på sitt mest intense, av president Dwight D. Eisenhower i 1958.

Volkswagen og GAZ er ikke ukjente med hverandre. Tilbake i 2011 inngikk Volkswagen Group Rus og GAZ en avtale om at russerne skulle produsere Skoda Yeti og Octavia samt Volkswagen Jetta, og produksjonen av Yeti startet året etter.

Nå kan altså det samarbeidet ende opp med et partnerskap.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,792FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker