Annonse
HjemElbilerVolkswagen med «framtidens bil» i Oslo

Volkswagen med «framtidens bil» i Oslo

Volkswagen største satsing på mange tiår er elbil-serien I.D. som kommer i 2020. Og den har de vist fram i Oslo.

Framtidens bilpark er utslippsfri, det er de fleste store bilprodusentene enige om. Det igjen fører til at vi nå befinner oss midt i den aller største revolusjonen innen moderne bilindustri ‒ nemlig en massiv utvikling av ny teknologi.

Nullutslipp betyr i klartekst to biltyper ‒ elbiler og hydrogenbiler.

Mens sistnevnte fortsatt befinner en plass i startgropa, har noen bilprodusenter for lengst banet vei for elbilene.

Saken fortsetter under Annonsen

De fleste fokuserer da også på elbilene, og store aktører som Nissan, Peugeot, Mercedes, BMW, Volvo og Audi er godt i gang med sin elbilsatsing.

Til og med Toyota, som utelukkende satset på hydrogenbilen Mirai tidligere, har nå gjort om planene og vil komme med rene elbiler.

Volkswagen har blant annet elbilmodellen e-Golf. Men denne er bare et slags mellomledd, for det er med serien de har kalt I.D. at den virkelige satsingen begynner.

Og de mener alvor.

Planen for Volkswagen-gruppen som inkluderer merker som Audi og Porsche som begge har kommende elbiler på trappen er å produsere elektriske biler på 16 forskjellige fabrikker, og målsetning er 3 millioner elbiler årlig fra 2025.

Volkswagen har bygd en helt ny MEB-plattform som framtidens elbiler skal bygges på, og for Volkswagen som merke er det altså I.D. som gjelder.

Dette er tyskernes elbil-serie, og allerede nå har de vist fram fire forskjellige I.D.-biler, SUV-modellen I.D. Crozz, småbilen I.D., minibussen I.D. Buzz og flaggskipet I.D. Vizzion.

Den første som kommer er den rene I.D. som er på en størrelse med Golf, og som skal være klar i 2020.

Den bilen hadde Volkswagen tatt med seg til noe de kaller Mission Control i Oslo, hvor importører, sjefer og utviklere fra mange titalls land møttes for å diskutere framtiden og høre med de norske lederne om hvordan Norge hadde blitt et elbil-land.

Her har du en video fra konferansen, og du får også høre litt om planene til Volkswagen framover.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse