HjemElbilerViser fram selvtenkende hydrogenbil

Viser fram selvtenkende hydrogenbil

Tilhengere av hydrogenbiler har nok markert 8. januar i kalenderen. For da viser Hyundai fram sin helt nye og foreløpig navnløse hydrogenbil.

Sørkoreanerne er en av få bilprodusenter som faktisk tilbyr hydrogenbiler, nærmere bestemt modellen ix35. Den er faktisk verdens første serieproduserte hydrogenbil (kalt FCEV), og kom i 2013. Rekkevidden på dagens ix35 er på solide 595 kilometer, og tanken fylles på imponerende tre minutter.

Men tiden er kommet for en ny FCEV-modell, og i likhet med ix35 satser Hyundai på SUV.

Saken fortsetter under Annonsen

Den nye modellen som fortsatt ikke har fått et offisielt navn har rundere kanter enn forgjengeren, men ser ut til å ha stort sett de samme målene som modellen den skal erstatte.

Rekkevidden på den nye modellen skal ligge på rundt 800 kilometer, og blir dermed en fullgod erstatning for dagens fossile biler.

Bilen debuterer altså på et motorshow i Las Vegas 8. januar, og er ifølge Hyundai av den intelligente typen.

Den er nemlig utstyrt med kunstig intelligens (AI), som både skal lære av og lære opp føreren via det de kaller «Intelligent Personal Cockpit». Denne er stemmestyrt, og skal også kunne lese av førerens velvære og på den måten passe på at alt er ok.

Og det nytter ikke å komme med en slik framtidsrettet bil uten å ta høyde for selvkjørende teknologi. Så Hyundai har puttet inn systemet Advanced Driver Assistance System (ADAS) som skal hjelpe føreren med å kjøreturen.

Hyundai driver og utvikler autonom teknologi på nivå 4 sammen med spesialistene i Aurora, og sier at de vil ha slike biler på markedet i 2021. Nivå 4 betyr stort sett selvkjørende biler fra A til Å, minus når det er vanskelige førerfold og lignende (for eksempel snøstorm). Hvilket nivå den nye hydrogenbilen ligger på er for øyeblikket ukjent.

Den nye hydrogenbilen har også nettverk-tilkopling, noe som bør bety at det er mulig å følge med bilen via apper og lignende.

Her er en liten sniktitt på den nye bilen:

Hyundai har holdt kortene relativt tett til brystet og ikke avslørt veldig mye rundt den nye modellen, men som hydrogenfansen har fått med seg får vi vite mer 8. januar.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,185FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse