Annonse
Hjem Nyheter Viser fram en resirkulert XC60

Viser fram en resirkulert XC60

Volvo har gått til kamp mot miljøverstingen plast, og viser nå fram en spesiell XC60. Se video.

Deler av bilindustrien har allerede gått til kamp mot plasten, dette materialet som er i ferd med en av de største miljøutfordringene på kloden. Men få drar det så langt som Volvo, som også arrangerer jorda-rundt-seilasen Volvo Ocean Race.

For det er havet som blør mest for all plasten vi kaster fra oss, og vi husker godt den døde hvalen på Vestlands-kysten som hadde 29 kilo plast i seg i fjor.

Svenskene har selv sett hvor stort problemet er i ferd med å vokse når de seilt de sju hav, og tar kanskje dette enda litt mer alvorlig enn de andre.

Volvo har allerede sagt at de vil kvitte seg med all engangsplast som plastkopper og plastbestikk innen 2020, noe som totalt teller rundt 20 millioner enheter. Det er mye plast!

Saken fortsetter under Annonsen

Men de går mye lenger enn det.

Tidligere har de laget en spesialversjon av V90 Cross Country som fulgte Volvo Ocean Race, og denne hadde blant annet matter som blant annet var laget av Econyl. Og et slikt tekstil kan utvikles gjennom 100 prosent resirkulert nylon, som i Volvos tilfelle også inkluderer gjenbruk av tapte fiskegarn hentet opp fra havbunnen.

Dette er en spesialversjon av V90 med blant annet matter laget av fisekgarn. (Foto: Volvo)
Dette er en spesialversjon av V90 med blant annet matter laget av fiskegarn. (Foto: Volvo)

Nå viser de fram en ny resirkulert modell, denne gang av XC60.

Volvos mål er å redusere bruk av plast med 25 prosent i hver bil de lager, noe de viser med spesialversjonen av en XC60 T8 plug-in hybrid. Denne ser altså helt lik den originale, men har fått byttet ut mange av delene.

Antiplast-modellen har blant annet gulvtepper som inneholder fibrer fra PET-plastflasker og resirkulert bomullmiks fra klesprodusenter. Setene bruker fibre fra plastflasker, mens brukte bilseter er gjenbrukt som lydisolering under panseret. Og vi finner selvsagt de spesielle mattene fra V90-versjonen igjen i XC60.

Men svenskene miljøkamp er mer enn kun plast. Den inkluderer også klimakampen, og Volvo bestemt seg i fjor at alle modellene fra 2019 også skal elektrifiseres. Tidligere i år hevet de lista ytterligere, og annonserte at halvparten av bilene som blir produsert i 2025 skal være elbiler.

Også på produksjonssiden tenker de klima, og åpnet i januar i år den aller første klimanøytrale fabrikken. Det skjedde i Skövde i Västra Götaland, hvor Volvo produsere motorer og drivverk.

Her kan du se den spesielle Volvo XC60, og høre hvor lederen for bærekraft hos Volvo, Stuart Templar, forklarer de spesielle løsningene.

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,776FansLik
84FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker