Annonse
Hjem Nyheter Viser fram en 2035-modell

Viser fram en 2035-modell

Sist vi sjekket kalenderen viste den 2018. Men det stopper ikke DS fra å vise oss et kjørende eksemplar av en 2035-modell. Se video.

Bilverden er i ekstrem forandring, og det meste fra nå av skal inkludere nullutslipp og selvkjørende teknologi. Å gjette på hvordan bilene vil være i 2035 blir en ekstremsport, men det er som kjent noen som bedriver den slags også.

Vi kan vel slå fast at DS gjør når de viser oss en 2035-modell allerede nå. Og vi snakker ikke om en datategnet framtidsbil, men faktisk en som allerede er kjørbar.

Og, som ofte når noen skal vise oss hvordan ting blir om 17 år, er den ekstrem. Og meget spesiell.

Bilen heter DS X-Tense, og er framtidsbilen hvor «teknologi møter fransk poesi». Dette er ikke noe vi selv har funnet på, men er oversatt fritt fra beskrivelsen i videoen litt lenger ned.

Saken fortsetter under Annonsen

Den helelektriske framtidsvisjonen skal altså vise oss et eksempel på en bil i 2035, og er «barnet» til de ansatte hos franske DS ‒ en del av PSA-gruppen som inkluderer Renault, Citroën og Opel.

Oppgaven var å lage en luksusbil for de franske kundene 17 år fram i tid, og målet var å smelte sammen teknologi og poesi.

Produsenten sier selv: «80 år etter debuten for DS Ufo, gir DS X-Tense oss den samme revolusjonen».

Ok, da vet vi det.

Så hva er dette for noe da?

For det første ser den ut som en sportsbil som er satt sammen av to helt forskjellige halvdeler ‒ en med et tak og en uten. Den høyre siden har tak og ser litt ut som en moderne bil med sine flate linjer, mens venstre side er toppløs og ser ut som en racerbil fra 1950-tallet med sitt runde panser.

Også bak har de brukt den samme metoden, og smeltet sammen to helt forskjellige design.

Det er som om to designere absolutt ikke kunne bli enige om noen verdens ting, og resultatet ble at de designet hver sin halvdel og deretter satte de sammen. Og så fikk det bli som det ble.

Ser man den ovenfra ser den akkurat like spesiell ut. Sjekk selv:

Det hele blir litt surrealistisk og mildt sagt oppsiktsvekkende.

Innsiden er selvsagt proppet med ny teknologi, og rattet er for eksempel laget av både skinn, tre og metall, og innsiden inkluderer selvsagt en personlig assistent som du kan slå av en prat med. Hun er for øvrig kalt Iris, øyedelen som kan se farger, og hun flyter rundt i cockpiten som et hologram.

Vi har ikke fått et bilde av hvordan bilen ser ut på innsiden, men her er en konsepttegning som viser oss rattet:

DS har en strategiplan som sier at fra og med 2025 skal alle modellene komme kun som enten elektrifiserte, hybrider eller elbiler.

Så ikke overraskende er X-Tense en ren elbil, og den er også todelt når du kjører.

Den ene er en vanlig bil som du kjører til butikken med, og den har da 540 hestekrefter.

Setter du den i banemodus blir den litt av en rakett, og da er alle 1.360 hestekreftene tilgjengelig.

Snakk om spaltet personlighet!

X-Tense er altså ment å vise framtiden, og vi skjønner hvorfor den har blitt så spesiell når vi hører hva den administrerende direktøren i DS har å si:

‒ DS X-Tense er vår kreasjon, og våre design- og utviklingsavdelinger fikk frie hender til å følge sine drømmer, sier Yves Bonnefont.

‒ Vi så for oss hvordan kundene ville leve og oppleve en DS i år 2035. Min personlige drøm var en maskin jeg ville elsket å bruke, både som en bilelsker og som en kunde, sier han videre.

Sjefen er svært fornøyd med sluttresultatet.

‒ Jeg tar hatten av for mennene og kvinnene som la drømmene sine inn i denne suverene drømmebilen, sier Bonnefont.

Det er altså ratt og pedaler i X-Tense, og det er ikke kun for at den kanskje var vanskelig å lage uten i 2018.

‒ Jeg hører ofte folk sier at autonome biler vil gi pendlere muligheten til å jobbe mens de dra på jobb, men jeg må innrømme at jeg ikke er helt på linje med den tanken. Selvsagt ser jeg at autonome biler vil la folk slappe av og nyte turen også, og på den måten utnytte tiden enda bedre, sier han.

Selvkjørende biler kommer garantert. Det kan vi ikke si om X-Tense, som er en konseptbil som er ment å gi oss et glimt av framtiden.

Iallfall slik noen franskmenn ser den.

Her er DS X-Tense 2035-modellen kjørende rundt på flyplassen til det franske flyvåpenet:

Følg bil24 på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,767FansLik
83FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker