Hjem / Forbruker / Vil påby alkolås
Regjeringen vil påby alkolås i transportsektoren. (Arkivfoto)
Regjeringen vil påby alkolås i transportsektoren. (Arkivfoto)

Vil påby alkolås

Regjeringen sier at de vil innføre alkolås i kjøretøy som brukes til profesjonell transport, og i første omgang busser og minibusser.

De la fredag fram et lovforslag som skal tilrettelegge for et påbud om installering av alkolås i alle kjøretøy som benyttes til persontransport mot vederlag på vei.

Annonse

Men i første omgang vil det altså kun gjelde de som frakter personer.

– Det skal være trygt å ferdes på norske veier. Bussjåfører har et spesielt ansvar for å ivareta sikkerheten til sine passasjer og omgivelser. Vi vil derfor øke tryggheten til passasjerer og trafikanter ved å innføre et påbud om bruk av alkolås i kjøretøy, i første omgang i busser og minibusser, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Alkolås er ikke et nytt fenomen, og flere store transportselskaper har allerede montert inn slike låser som førerne må blåse i før de kan starte kjøretøyet.

‒ Vi ønsker nå at dette skal innføres som et krav. La meg samtidig understreke at det er heldigvis lite promillekjøring blant norske yrkestransportører i dag. Likevel utgjør promillekjøring en potensiell sikkerhetsrisiko for de reisende, og med dagens teknologi er dette enklere å sikre seg mot, sier Solvik-Olsen.

Han sier det blir en overgangsperiode for de gruppene som må ha et slikt utstyr, og at ordningen kan bli utvidet til å gjelde andre kjøretøygrupper som drosjer og godstransport i framtiden.

Annonse

Følg bil24.no på Facebook

Sjekk også ut disse:

Abonner på vårt nyhetsbrev

Les også

Toyota RAV4 er som mange nye biler fra den japanske produsenten basert på plattformen TNGA. (Foto: Toyota)

Hva betyr egentlig en plattform?

Et av moteordene i bilindustrien er plattform, noe som ofte nevnes når det lanseres en …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *