Annonse
Hjem Elbiler Vil lovfeste billigere el-parkering

Vil lovfeste billigere el-parkering

30 bykommuner så sitt snitt til å melke nullutslippsbilene da insentivet om fri parkering gikk ut 1. januar. Nå vil samferdselsministeren endre vegtrafikkloven og parkeringsforskriften.

Kun i 27 bykommuner er det fortsatt mulig å parkere gratis for elbilene og hydrogenbilene, og totalt i 34 kommuner. Så for en gang skyld har lokalpolitikerne reagert raskere enn sin egen skygge da insentivet om at kommunene skulle tilby gratis elparkering gikk ut 1. januar i år.

Dette kom ikke overraskende, og allerede i desember i fjor vedtok Stortinget at det skal etableres en nasjonal regel om at kommunene ikke kan ta mer en 50 prosent av takstene når det gjelder bompenger, ferje og parkering.

Nå er altså forslaget som begrenser kommunens mulighet til å sette egne priser på parkering sendt til høring.

– Vi har ambisiøse mål om å elektrifisere veitransporten. Det er viktig at det lønner seg å bruke elbil, også når man skal parkere. For å stimulere til ytterligere bruk av elektriske kjøretøy bør det derfor være billigere å parkere et elektrisk enn et fossildrevet kjøretøy, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Saken fortsetter under Annonsen

I forslaget om endringen av vegtrafikkloven og parkeringsforskriften heter det at elektriske og hydrogendrevne kjøretøy ikke skal betale mer enn halvparten av prisen for parkering sammenlignet med konvensjonelle kjøretøy på avgiftsbelagte kommunale parkeringsplasser. Disse plassene skal være skiltet med hvit P på blå bakgrunn.

Forslaget peker også på at det er mange som lader bilene via stasjoner på parkeringsplassene, og at disse dermed blir attraktive.

Men gratis ladning i tilknytning til parkering blir ikke lovfestet, så for den tjenesten kan kommunene ta betalt slik de vil i framtiden.

Et problem knyttet til forslaget er hvordan det kommer til å slå ut i konkurransen med private parkeringsaktører, som ikke er omfattet dette forslaget.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,793FansLik
84FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker