Annonse
Hjem Elbiler Vil hurtiglade distriktene

Vil hurtiglade distriktene

Å kjøre elbil i de store byene er ikke utfordrende. Da er det verre i distriktene. Men det vil Enova gjøre noe med.

Det er to ting som bremser elbilsalget, rekkevidden og ladetiden. Det første kan ikke Enova gjøre noe med – det er bilprodusentenes hodebry. Det andre akter Enova, selskapet som er eid av Olje- og energidepartementet, å gjøre noe med.

De har allerede gitt støtte 230 hurtigladere langs hovedveiene fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord. Men det er langt fra hele Norge. Og Enova vil ha fart i utbyggingen.

Derfor vil de fra høsten gi økonomisk støtte til kommuner som har færre enn to hurtigladere fra før av. Altså ingen eller én. Kommunene som søker får 40 prosent av kostandene dekket, med en øvre grense på 200.000 kroner.

– Dette blir et startskudd for de mange stedene hvor elbilsatsingen ennå ikke har kommet i gang. Ordningen er relevant for aktører i nesten 300 kommuner, og vi håper å sparke i gang markedet i flest mulig av disse, sier markedsdirektør Audhild Kvam i Enova.

Saken fortsetter under Annonsen

De kjører «først-til-mølla»-prinsippet, og vet ikke hvor lenge tilbudet vil vare. Så kontakt din lokale politiker om det ikke finnes hurtigladere nær deg.

Så får bilprodusentene selv løse rekkeviddeproblemet.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

3,127FansLik
95FølgereFølg
81FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker