Annonse
HjemMotorsportVil gjenta fjorårets seier

Vil gjenta fjorårets seier

Mye har skjedd siden Andreas Mikkelsen tok karrierens tredje WRC-seier da han vant Rally Australia for 12 måneder siden. Faktisk veldig mye.

Sammen med kartleser Anders Jæger rattet Mikkelsen sin Volkswagen Polo R WRC inn til seier foran fem ganger verdensmester Sebastien Ogier. Vi skrev da 20. november.

Men rallylivet har ikke vært så enkelt for nordmannen etter det.

Volkswagen sa takk for seg i WRC etter fjorårets sesong, og dermed sto Mikkelsen uten arbeidsgiver.

Han fikk seg en deltidskontrakt med Skoda, og kjørte en Fabia R5 i tre av de seks første rundene i år, før han hoppet over til Citroën. Der fikk han kjøre tre av de fire neste VM-rundene, med en solid andreplass i Tyskland som høydepunktet.

Saken fortsetter under Annonsen

Så kom Hyundai på banen. Et lag han har testet for tidligere. Men der var det allerede tre førere, Thierry Neuville, Dani Sordo og Hayden Paddon. Men ønsket fra det sørkoreanske laget var så sterk at de besluttet å signere Mikkelsen også. Av de fire er det kun tre som deltar på VM-rundene.

Til helgens runde er det Mikkelsen, Neuville og Paddon som skal ratte hver sin Hyundai i20 Coupe WRC, og neste sesong er det Mikkelsen og Neuville som blir hovedførerne. De kjører alt, mens Paddon og Sordo skal dele på den tredje bilen.

Det satset med andre ord på nordmannen. Og det allerede i Australia.

Ettersom han ikke kjørt alle VM-rundene i år så er han ganske langt bak i VM-sammendraget. Og startrekkefølgen fredag bestemmes av denne. Den beste starter først, etc. Er det tørt vil dette være en kjempefordel for Mikkelsen som er nummer 11 i sammendraget, ettersom veiene blir børstet av de første bilene og dermed er det mer grep for de bak.

‒ Dette er alltid et krevende rally, så vi kan ikke ta noe for gitt. Men vi har en fordelaktig startposisjon, så vi håper å kunne utnytte det, sier han.

Men det er mange om beinet. Det har vært seks forskjellige vinnere på de 12 første VM-rundene, men helt i toppen har Ogier avgjort mesterskapet.

‒ Australia er muligens favorittrallyet mitt, og jeg har strålende erfaring fra dette. Å vinne i 2016 var stort, og håpet er å være i miksen nok en gang, sier Mikkelsen.

Målsetningen for kommende sesong i Hyundai er ganske så enkel ‒ nemlig å bli verdensmester.

‒ Det ville vært fantastisk å runde av sesongen og begynne forberedelsene av den neste med seier her, avslutter Mikkelsen.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Annonse

Bil24 på sosiale medier

3,180FansLik
96FølgereFølg
86FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker

Annonse