Annonse
Hjem Nyheter Vietnamesisk SUV designet av Pininfarina

Vietnamesisk SUV designet av Pininfarina

Vinfast kommer med to modeller som faktisk er bestemt av befolkningen i Vietnam og designet av Ferraris partnere.

Man lar seg aldri slutte å forundre over hvor mange bilmerker det faktisk finnes i denne verden. Vi sjekket Vietnam, som jo ikke har noen biler vi er i nærheten av å huske. Ifølge en oversikt på Wikipedia er det ikke færre enn 14 bilprodusenter i landet med drøyt 90 millioner innbyggere.

Oversikten viser også at det for eksempel finnes seks bilprodusenter i Usbekistan og 11 forskjellige tyrkiske bilmerker, mens Filipinene utrolig nok har 18 bilprodusenter. 18! Ganske så fantastisk.

Wikipedia er åpenbart ganske oppdatert rundt forholdene i Vietnam, for blant de 14 er også Vinfast listet.

Og dette nye merket har åpenbart større ambisjoner enn de fleste andre av konkurrentene i landet, for de tar like godt sine to alle første modeller med seg til Paris Motor Show.

Saken fortsetter under Annonsen

Det skal heller ikke stå på designet når Vinfast presenterer sine nye biler. De har like godt besøkt Pininfarina, det italienske designselskapet som arbeider tett med Ferrari. Det bør jo være en vinneroppskrift.

Men de har også gjort noe totalt annet som absolutt er litt gambling, nemlig latt befolkningen i Vietnam bestemme. Iallfall litt.

For det Vinfast gjorde var å publisere 20 designskisser fra fire berømte italienske designhus, og 62.000 vietnamesere fant veien til nettavstemningen og stemte fram sin favoritt.

Vinneren var forslaget fra Italdesign, og det var denne skissen selveste Pininfarina kastet seg over og kom ut med sluttdesignet.

Og vi innrømmer glatt at dette ser jo veldig bra ut. Slik er bakenden:

Ut av samarbeidet har det altså kommet ut to modeller som hører hjemme i den øvre prisklassen, en SUV og en sedan.

Begge har det samme designspråket som utgangspunkt, og det aller mest framtredende er V-grillen med sine elegante linjer som strekker seg over de ultrasmale frontlyktene.

Her er fronten til sedan-modellen:

Begge modellene ser ganske enkelt ut som moderne biler, og kanskje ikke det vi hadde forventet fra en slik liten og ny produsent.

Vinfast har ikke opplyst noe rundt teknisk data eller spesifikasjoner, men ettersom de har fått Pininfarina til å designe bilene forventer vi at de følger opp resten av bilen også.

Bare ett år etter at 62.000 stykker stemte på grunndesignet tar de bilene med seg til Paris Motor Show som starter i begynnelsen av oktober, før de vil presentere bilene for sitt hjemlige markedet mot slutten av året.

Følg bil24 på Facebook

1 kommentar

  1. Det er ikke bare utseendet som blir bra på disse bilene. De har gjort avtale med BMW om å bruke chassis og motor fra forrige generasjon 5-serie og X5.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,828FansLik
85FølgereFølg
82FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker