Annonse
Hjem Elbiler Video: Selvkjørende hydrogenbil

Video: Selvkjørende hydrogenbil

Selvkjørende hydrogenbil på nivå 4. Det er hva Hyundai har fått til med Nexo. Se video.

Autonome biler krever både kamera og lidar, sistnevnte er en slags lysmålende radar.

Jo høyere bilprodusentene skal opp på den autonome skalaen, som går fra 0 til 5, jo flere slike trengs for å kartlegge området rundt bilen.

I framtiden får vi biler på nivå 5, noe som betyr helautomatiske biler som plukker deg opp og kjører deg dit du skal. Men nå befinner vi oss for det meste på nivå 2 og 3, som gjør mange av kjøreoppgavene for føreren.

Hyundai har en framtidsrettet modell i Nexo. Dette er en hydrogenbil som skal erstatte den utgående ix35, og som blant annet har en rekkevidde på 600 kilometer. Tanken, om du finner en hydrogenstasjon, fyller du i løpet av fem korte minutter.

Saken fortsetter under Annonsen

Hydrogenbil er i prinsippet en elbil, forskjellen ligger i hvordan batteriene fylles. Elbiler må lades gjennom strømnettet, mens hydrogen omgjøres til strøm og lader batteriene i en hydrogenbil.

Nye Nexo ser ut som en vanlig bil, noe forbrukerne helt klart foretrekker. Og selv om det ikke er mulig å se er den er full av teknologi. Faktisk spekket.

Hovedsystemet er kalt Advanced Driver Assistance Systems (ADAS), et system som lar bilen stå for mye av kjøringen.

Der er Blind-spot View Monitor (BVM), et system som viser blindsonene på en skjerm.

Der er Lane Following Assist (LFA), som holder bilen i filen.

Der er Highway Driving Assist (HDA), et system som justerer farten automatisk i soner ved å lese av kart og bruke sensorer.

Og jaggu har de ikke også pakket inn Remote Smart Parking Assist (RSPA), et system som lar bilen lukeparkere seg selv.

Alt dette styres av de tidligere nevnte kameraene og lidarsensorer.

Nexo har tre lidarsensorer og en radar foran, et front- og et stereofrontkamera, to sidekameraer, to stykk side- og bakradar og en baklidar. Til sammen er det altså 11 forskjellige overvåkningspunkt rundt Nexo, alle integrert i designet.

Så hva betyr alt dette i sum?

Sammen med et navigasjonssystem og et integrert 5G-nettverk ganske mye, faktisk.

Det har Hyundai dokumentert i videoen helt øverst, og da stoler vi selvsagt på at koreanerne ikke har jukset.

Hyundai tok med seg fem biler (tre Nexo og to Genesis G80) på tur fra Seoul til Pyeongchang, muligens for å se nordmenn dominere under det pågående OL.

Vi ser at mannen bak rattet trykker på «Cruise» og «Set», og dermed setter bilen kurs for motorveien av seg selv. Der bytter den filer, foretar forbikjøringer og tilpasser farten av seg selv. Den håndterer rundkjøringer, leser skilt, stopper for fotgjengere og venter i lyskryss.

Alt mens personen bak ratter gjør alt mulig annet enn å følge med på trafikken.

Hele den selvkjørende turen er på 196 kilometer, en distanse som ville tatt deg fra Oslo til Kragerø uten å verken styre, gasse eller bremse.

Dette er ifølge Hyundai den lengste nivå 4-testen som er gjennomført i Sør-Korea, og første gang nivå 4 er demonstrert i en brenselscellebil.

Nexo-modellene som kommer på markedet nå er ikke så avanserte som den på videoen. Hyundai sier at de vil ha nivå 4-biler i smarte byer innen 2021, og fullstendig selvkjørende biler innen 2030.

Men det er langt fra alt Hyundai har puttet inn i løsningen rundt et 5G-nettverk.

Det er noe som heter «Home Connect», noe som betyr at passasjerene kan koble seg opp til sitt smarte hjem. Så fra baksetet er det mulig å slå av lysene hjemme, åpne døra eller til og med skifte TV-kanal. Dette skal komme enten i år eller neste år.

«Assistant Chat» er en teknologi som lar brukerne stille spørsmål til en chat-boks, som svarer i form av tekstmeldinger eller bilder.

«Wellness Care», velvære på norsk, holder øye med passasjerene i baksetet. Systemet overvåker ting som stressnivå, hjerterytme og humør. Er det siste dårlig, kan «Mood Care» aktiveres, som slår på stemningslys bak, eller «Noise-Away», en teknologi som reduserer kupéstøyen.

De som kan koreansk kan også aktivere appen «Everysing», og kjøre et karaokeshow i baksetet. Det er nemlig mulig å streame video til bakskjermene.

Hyundais Nexo skal etter planen komme allerede i år, og er den første av i alt 18 miljøvennlig biler som de kommer med fram mot 2025.

Følg bil24.no på Facebook

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Vennligst legg inn din kommentar!
Vennligst skriv navnet ditt her

Bil24 på sosiale medier

2,646FansLik
73FølgereFølg
85FølgereFølg
0AbonnenterAbonnér

Populære saker